No ha acabat el primer dia de Jocs Olímpics i ja tenim el primer gran incident. Lluny de començar de manera calmada, el partit de futbol entre l'Argentina i el Marroc ha deixat la primera imatge negativa de la competició: els jugadors de la selecció albiceleste rebien el llançament d'ampolles i petards durant la celebració del gol de l'empat en l'últim minut.

Segons informava la pàgina oficial dels Jocs, el matx havia estat suspès després d'uns incidents on diversos aficionats marroquins també havien aprofitat per assaltar el camp. Malgrat que el temps extra ja s'havia complert, el resultat del partit havia quedat en l'aire i, dues hores després de la decisió, el VAR ha anul·lat el gol de l'empat per fora de joc. Ambdues seleccions han reprès el partit a porta tancada per disputar 3 minuts de joc i finalment el marcador ha sigut 1-2 a favor dels lleons de l'Atles.

El gol de Cristian Medina ha desencadenat el caos a Saint-Étienne

La selecció marroquina iniciava el seu camí als Jocs Olímpics amb un gran començament, posant-se 0-1 a dalt al marcador abans del descans. Tot just cinc minuts després de l'inici de la segona meitat, Soufiane Rahimi anotaven el seu doblet personal i posava el segon gol per al Marroc al marcador, deixant la selecció de l'Argentina contra les cordes. Tanmateix, els albicelestes van reaccionar: Giovani Simeone retallava distàncies al 68' i Cristian Medina desencadenava la bogeria al 116'.

Va ser llavors, amb l'empat del conjunt argentí, quan va explotar el caos a l'Stade Geoffroy-Guichard de Saint-Étienne. Diversos aficionats marroquins assaltaven el camp, mentre que d'altres aprofitaven per llançar tota mena d'objectes des de la grada contra els jugadors albicelestes. A les imatges es pot observar com queien ampolles i fins i tot petards. Els jugadors han hagut de protegir-se amb els seus propis braços i, afortunadament, cap dels jugadors no ha patit cap mal.

El VAR anul·la el gol de Medina dues hores després

Per si no n'hi hagués prou, encara quedava un capítol més: el VAR decidia anul·lar el gol de l'empat. Malgrat que el temps s'hagués complert i que semblava que el partit s'havia acabat, al web dels Jocs Olímpics el partit s'indicava com interromput. L'àrbitre i el COI estaven a favor de reprendre el partit, però els futbolistes es negaven a posar en risc la seva pròpia seguretat.

Dues hores després, el mitjà argentí TyC informava que s'anul·lava el 2-2 de l'Argentina. El VAR dictaminava que Amione estava en fora de joc durant la jugada del gol de Medina i els jugadors haurien de tornar a saltar a la gespa per disputar els tres minuts que restaven de partit. Finalment, el duel s'ha reprès dues hores i mitja més tard a porta tancada. Tres minuts en què no hi ha hagut canvis al marcador i que ha suposat la primera victòria del Marroc a la competició. Sens dubte, ridícul històric per arrencar amb molt mal peu aquests Jocs Olímpics.

Cal recordar que les disciplines de futbol, handbol, rugbi 7 i tir amb arc han començat diversos dies abans de la cerimònia d'inauguració oficial dels Jocs. Tenint en compte la gran càrrega de partits i proves, les dates són insuficients perquè les seleccions classificades puguin disputar totes les rondes i tinguin els dies necessaris per descansar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!