Triomf fonamental de l'Espanyol al camp de l'Sporting de Gijón (1-0) en el seu camí cap a Primera Divisió. Un gol de Javi Puado al minut 88 ha decantat un duel marcat per la igualtat, en el qual hi ha hagut moments de domini per a ambdós equips. Tant els locals com els visitants han optat per un futbol poc ofnsiu , molt intens i sense deixar espais a les sorpreses, però una arribada del jugador català en el temps final ha servit per fer un pas de gegant cap a la final del play-off que dona accés a la LaLiga EA Sports. Ara el conjunt barceloní haurà de defensar aquest prestigiós resultat a casa seva, en el partit que es disputarà el pròxim dijous. Un primer petit gran pas cap a la categoria d'or.

Hassan - Pere Milla, un duel desigual que marca el primer temps

Els primers compassos de partit han estat marcats per una decisió tàctica de Manolo González, l'entrenador de l'RCD Espanyol. El tècnic natural de Folgoso do Curel ha decidit col·locar Pere Milla, un jugador principalment ofensiu, de lateral esquerre. Els motius d'aquesta decisió, desconeguts, però els resultats sí que es pot afirmar que no han estat els esperats, ja que Hassan, un extrem dret molt hàbil, ha estat un veritable mal de cap per a tota la defensa catalana. El futbolista lleidatà ja havia actuat en el darrer matx en aquesta posició, però davant un equip amb un extrem tan desequilibrant, ha acabat sent una aposta massa arriscada.

Pere Milla durante el Sporting de Gijon - RCD Espanyol / Foto: EFE
Pere Milla, durant una pujada a l'àrea de l'Sporting a la primera part / Foto: EFE

La sort per a l'Espanyol ha estat que ha pogut sobreviure a aquestes internades sense patir cap gol. D'oportunitats n'ha tingut dues de molt clares, però al futbolista francès li ha faltat l'encert en la darrera passada. En l'altra àrea, en canvi, el conjunt barceloní ho ha intentat amb ràpids contracops, comandats principalment per un actiu Puado, però també han estat insuficients per moure el marcador. Amb tot, el matx ha marxat al descans sense cap diana i amb encara tot per decidir en els segons 45 minuts. Mentrestant, Brian Olivan ja estava escalfant, per fer efectiva la seva entrada al lloc de Pere Milla.

Javi Puado rescata a l'Espanyol

Aquesta substitució, finalment, s'ha efectuat al minut 57, temps en el qual no ha succeït gaire cosa. L'Sporting de Gijón, fent valer la seva condició de local, ha posat una marxa més, però l'Espanyol estava còmode prop de la porteria de Joan Garcia. A mesura que han anat avançant els minuts, aquesta empenta local s'ha anat frenant, donant pas a un context de partit en el qual cap dels dos equips volia arriscar, puix que era conscient que un error podia ser condemnatori. Malgrat això, en una de les poques jugades trenades dels barcelonins, li ha caigut una pilota franca a Martin Braithwaite, però després d'un bon retall, no ha pogut enviar la pilota al fons de la xarxa asturiana.

L'Sporting de Gijón defensa un còrner contra l'Espanyol / Foto: EFE
L'Sporting de Gijón defensa un córner contra l'Espanyol / Foto: EFE

A partir d'aquesta ocasió, l'equip dirigit per Manolo González s'ho ha començat a creure. Cada cop més valent, arribava amb bastant assiduïtat a l'àrea de l'Sporting. Tanmateix, les ocasions que era capaç de crear no eren clares. Quasi totes eren centrades laterals, que la defensa local tenia controlades. Ara bé, això ha deixat més espais a l'esquena de la defensa, que els asturians quasi aprofiten al minut 84. Amb més cor que cap, Juan Otero ha entrat per banda dreta per deixar la pilota a Bonilla dintre de l'àrea, que no ha tingut encert per escassos centímetres. Després d'aquesta ocasió desaprofitada, tot semblava destinat a acabar en 0-0, però al minut 88 ha aparegut la figura de Javi Puado per superar el porter amb un gran retall i anotar un 1-0 decisiu que suposa un pas de gegant per sentenciar l'eliminatòria.