La Comissió de Disciplina de la RFEF ha anunciat aquest dimarts que David López serà castigat amb quatre partits de sanció per les seves declaracions contra l'àrbitre Miguel Ángel Ortiz Arias durant l'Almeria-Girona del darrer mes d'octubre. I és que, durant el flash interview del temps de descans, el defensa blanc-i-vermell va carregar contra l'àrbitre de l'enfrontament, explicant que "intentes centrar-te en el partit, però és difícil, et falta el respecte, t'insulta. És difícil treballar així".
Arran d'aquestes paraules, el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) va presentar una denúncia contra el jugador i va instar-lo mitjançant un comunicat a presentar una rectificació pública. En aquest mateix escrit, el CTA concretava que, un cop escoltats els àudios del partit, "en cap moment insulta o falta al respecte al jugador núm. 5 del Girona, David López. Només l'adverteix que si continua amb aquell comportament es veurà obligat a mostrar-li la segona amonestació”. A més a més, l'organisme arbitral va convidar el club i el seu futbolista a escoltar els esmentats àudios per tal de comprovar que no s'havia produït cap mena d'insult.
La Comissió de Disciplina de la RFEF considera que David López va excedir la llibertat d'expressió dels futbolistes
En vista que ni el Girona va moure fitxa, ni el jugador va emetre cap comunicat, el comitè de competició ha procedit a aplicar sobre el jugador l'article 106 del Codi Disciplinari, pel qual a David López se li imposa la sanció d'una "multa per import de 601 euros i una sanció de suspensió de 4 partits". Per la seva part, el Girona podrà recórrer davant Apel·lació durant els propers 10 dies hàbils.
Així doncs, el Comitè de Disciplina ha ratificat el càstig que va proposar l'instructor Antonio Landaberea Unzueta, tal com recull la resolució: "Aquest òrgan disciplinari està d'acord amb el Sr. Instructor en què la imputació als àrbitres d'una actuació parcial intencionada o d'un comportament deliberat allunyat de les exigències bàsiques d'imparcialitat o honradesa, excedeixen de la llibertat d'expressió, del dret a la crítica, i constitueixen un atac inacceptable a la credibilitat d'aquesta organització esportiva i dels seus membres, i de la pròpia competició esportiva, de manera que no poden quedar emparades sota el paraigua de la llibertat d'expressió, aquesta doctrina és perfectament traslladable als qui voluntàriament s'integren a la RFEF a través dels clubs federats, que no poden emprar públicament expressions atemptatòries contra els qui desenvolupen les sempre difícils funcions arbitrals.