Hansi Flick estarà dos partits allunyat de la banqueta del Barça. Després de veure la primera targeta vermella de la seva carrera com a entrenador el passat dissabte al camp del Betis, l'entrenador alemany no podrà acompanyar el seu equip ni contra el Leganés, ni contra l'Atlètic de Madrid. Dos enfrontaments que es disputaran a Montjuïc i que seran vitals per al futur més immediat del conjunt blaugrana a la Lliga. L'entitat blaugrana va recórrer la sanció, però Apel·lació va desestimar la demanda i va mantenir el càstig de dues jornades. Després d'aquesta decisió, des del Barça s'ha donat el cas per tancat, preparant-se per donar-li les claus de l'equip a Marcus Sorg, la mà dreta de Flick.

Qui és Marcus Sorg, l'ombra de Flick al Barça

Nascut a Ulm (Alemanya), l'any 1965, Marcus Sorg és una de les peces fonamentals de l'staff de Hansi Flick. L'entrenador alemany va aterrar a Barcelona rodejat d'un grup d'assistents escollits a dit per ell: Toni Tapalović, Heiko Westermann, Thiago Alcántara (que va ser reemplaçat per Arnau Blanco al cap d'un mes per qüestions burocràtiques) i el ja mencionat Sorg. Tot i que oficialment tots posseeixen el càrrec 'd'entrenador assistent', aquest últim és el que té un pes més rellevant en l'organigrama de Flick.

Va quedar demostrat durant el passat partit al Benito Villamarín, després de la vermella a Flick. Sorg va fer un pas endavant i va assumir les regnes de l'equip. Normalment, s'encarrega de veure el duel en una doble pantalla: una amb el partit en directe i una altra amb les dades. Tot això mentre està en contacte permanent amb Wetermann, un altre membre de l'engranatge de Flick, que ho viu tot des de la tribuna de premsa. Per tant, la seva influència per a Flick és total. És molt més que un clàssic segon entrenador.

La relació entre Flick i Sorg, un binomi inseparable que va néixer a la selecció alemanya

Enginyer de formació, Marcus Sorg és una persona organitzada i disciplinada, que assumeix el seu rol dintre de l'staff amb entusiasme. Fuig de qualsevol protagonisme. I el més important, es complementa a la perfecció amb Hansi Flick. La relació entre els dos tècnics alemanys va sorgir a la Federació Alemanya, quan Sorg va passar de dirigir la selecció sub-19 i sub-21 a ser un dels ajudants de Löw a l'absoluta, mentre que Flick era el director esportiu de la Federació.

Hansi Flick i Sorg durant un entrenament amb la seleccioó alemana / Foto: Europa Press
Hansi Flick i Sorg durant un entrenament amb Alemanya / Foto: Europa Press

Però no va ser fins a l'any 2021 quan van treballar junts per primer cop. Flick va assumir el repte de la 'Mannschaft' i va cridar Sorg per acompanyar-lo com a ajudant. Allà va néixer una relació que ara és inseparable. Junts fan un binomi que s'ha adaptat també a la perfecció al repte del Barça. Tots dos han entès la particular idiosincràsia del club barceloní i estan obtenint resultats molts positius durant els seus primers mesos al càrrec d'un equip que va acabar el curs passat molt tocat.

La llarga trajectòria de Sorg en el món del futbol

Marcus Sorg també va arribar a ser futbolista professional, tot i que amb una trajectòria més aviat discreta. Quan va decidir retirar-se, ràpidament va passar a les banquetes, dirigint equips com l'Ulm - la seva ciutat natal - o el Heidenheimer. La seva primera gran oportunitat va arribar l'any 2008, quan va entrar al Friburg, no com a primer entrenador, però sí com a membre de l'àrea esportiva. Poc després, va iniciar la seva aventura a la Federació Alemanya, amb el triomf a l'Eurocopa sub-19 com a moment més àlgid. De les inferiors va passar a l'absoluta de la mà de Löw, per després trobar-se amb Flick, qui l'ha portat a Barcelona.