El Racing Club Ferrol ha rebut a la gala dels ESSMA Stadium Industry Awards, celebrada a Amsterdam, el premi en la categoria de 'Seguretat i Protecció', guardó a què també optaven el Real Betis i el KAA Gent, club de la Belgian Pro League, per les millores realitzades al seu estadi.

L'ascens a LALIGA HYPERMOTION va fer que el club de Ferrol hagués d'adaptar l'estadi a les necessitats de LALIGA per poder allotjar a A Malata partits de futbol professional. Aquestes adequacions a la principal instal·lació del club es van fer durant l'estiu, que va ser quan es van dur a terme les millores a fi de modernitzar-se en matèries de seguretat, prevenció de la violència i la protecció dels assistents.

Manuel Ansede, president del Racing Club Ferrol, es va encarregar de recollir aquest premi que reconeix iniciatives excel·lents, innovadores i creatives en el marc de la gestió d'estadis esportius i que va ser lliurat en la cerimònia celebrada en el Johan Cruyff Arena d'Amsterdam.

Carlos Mouriz, director general del club, va manifestar que "aquest premi és un reconeixement a l'esforç que l'entitat va realitzar l'estiu passat. És un motiu d'orgull per al Racing Club Ferrol i deure ser-ho també per a una ciutat i una comarca que s'han bolcat amb el club".

Les obres realitzades per complir la normativa vigent en matèria de seguretat, prevenció de la violència i protecció d'assistents, van obligar el club gallec a remodelar alguns punts de les seves instal·lacions per arreglar problemes d'accessibilitat, seguretat i permanència en el recinte de les persones amb mobilitat reduïda. Tot això amb un objectiu clar: millorar l'experiència de tots els aficionats.

"Les obres han propiciat un salt de qualitat en l''experiència Racing' que podem oferir als nostres aficionats, a més de contribuir a modernitzar les instal·lacions, fent-les més segures i accessibles," va assenyalar Mouriz sobre la relació entre les millores realitzades a l'estadi i l'experiència i seguretat dels aficionats. "El canvi ha estat notable, perquè ens ha permès millorar l'experiència dels aficionats que acudeixen a A Malata en matèria de seguretat i accessibilitat al recinte. Això ha repercutit en un augment del seu grau de satisfacció. La millora, tanmateix, no només afecta als usuaris de les instal·lacions, sinó també als nostres propis treballadors, entre qui es troba la plantilla del primer equip", va afegir.

Més enllà del Real Betis i el KAA Gent que optaven a la mateixa distinció, altres clubs com Manchester United, SL Benfica, FC Porto o Liverpool FC, es postulaven també en diverses categories a reconeixements atorgats per una de les associacions europees amb més prestigi al sector.

LaLiga Impuls

A més de la coordinació amb la Xunta de Galícia i el Concello de Ferrol per executar aquestes millores a l'estadi, també ha resultat fonamental el projecte LALIGA IMPULS, ja que, gràcies al mateix, s'han pogut utilitzar dels fons i accelerar el condicionament de l'estadi. Sobre el Pla Impuls, destaca el director general del Racing Club Ferrol que "per a clubs com el nostre comptar amb aquest suport ens permet tenir més capacitat de reacció en aquest tipus de circumstàncies, a més d'aportar-nos seguretat per créixer a nivell estructural."

Aquestes obres són només el primer pas, el punt de partida per emprendre una remodelació integral del camp d'A Malata encaminada a convertir-lo en un estadi modern capaç d'acollir un espectacle a l'altura de LALIGA HYPERMOTION. Quant als següents passos per continuar millorant l'estadi, Mouriz va explicar que "de forma prioritària necessitem la implicació de les institucions públiques, especialment del Concello de Ferrol, titular del camp, per afrontar la reparació de la coberta i, sobretot, de la il·luminació. A majors, la nostra agenda recull també la millora i habilitació de zones d'hospitality que millorin l'experiència dels nostres seguidors i patrocinadors a l'estadi".