Rafa Nadal segueix destrossant tot rival amb el qual s'enfronta. El balear ha necessitat el quart set per eliminar Diego Schwartzman dels quarts de final (6-3, 4-6, 6-4 i 6-0) i ja és a les semifinals del Roland Garros. L'idil·li de Nadal amb el Grand Slam francès segueix i busca el seu catorzè.

Quatre sets

Schwartzman ha presentat un nivell altíssim a París i en una de les seves superfícies preferides. El número 10 del món ha batallat i ha posat a Nadal contra les cordes en més d'una ocasió, però el rei de la terra batuda pot amb això i més.

L'inici del de Manacor ha estat elèctric, es mostrava molt segur sobre la pista i ha anat acumulant breaks. L'argentí estava sent més imprecís i moltes pilotes acabaven al passadís. Un dels punts del primer set ha estat un espectacular globus de Schwartzman que Nadal només ha pogut aplaudir.

En la segona mànega, l'argentí ha anat creixent i s'ha anat trobant cada vegada més còmode. Nadal s'ha vist sorprès i ha anat cometent faltes afavorint el rival. S'ha posat amb un 0-3 en contra i Nadal ja no ha pogut capgirar el marcador. Aquest és el primer set que cedeix després de no haver-ho fet en 35 ocasions, una dinàmica boníssima que s'ha acabat aquest dimecres.

Els Nadal-Schwartzman són uns partits recurrents al circuit i és que s'han vist les cares en onze ocasions. El balanç, molt favorable per al balear, amb deu victòries. En la dotzena cita, triomf de Nadal.

La reacció ha arribat amb el tercer set, amb un 6-4. L'argentí ha estat lluitant amb unes grans paral·leles i algun revés, però ha acabat claudicant amb un Nadal que ja ha posat la mirada de guanyador.

El quart i últim set no ha tingut història i és que Schwartzman s'ha emportat un 6-0. A mesura que avançaven els jocs, més i més indignació de l'argentí que es veia superat tota l'estona per Nadal.

El mallorquí busca el seu 21è Grand Slam al seu torneig preferit. El pròxim rival a les semifinals pot ser Novak Djokovic, una final avançada.

Imatge principal: Rafa Nadal celebrant al Roland Garros / EFE