Un recital de Gazzaniga permet al Girona celebrar un triomf in extremis contra l'Athletic Club (2-1). Després queel porter argentí aturés 3 penals, Christhian Stuani aconseguiria el gol definitiu al 90+8, també des dels 11 metres.

El Girona i el drama dels 5 minuts sagrats

Els 5 minuts sagrats són una tasca pendent d'aquest Girona. Després de marcar, d'encaixar o dels inicis de la primera i segona meitat, l'equip s'ha de blindar. Són moments en què les desconnexions o les revolucions passades de to acostumen a tenir lloc. Sense anar més lluny, els de Míchel van encaixar l'1-1 aquest dimecres contra el Feyenoord (2-3) quan només feia 4 minuts que David López havia obert la llauna i avui es repetiria la película.

El primer gol del conjunt gironí a Champions en la seva història va ser una explosió d'il·lusió a Montilivi. Aquest diumenge, també ho ha estat quan Yaser Asprilla, fitxatge més car de la història de l'entitat, feia el seu primer gol amb la col·laboració de Miguel Gutiérrez. Una centrada amb efecte del colombià trobava el lateral en posicions de rematada, però aquest, fent d'esquer per a Padilla, servia perquè la pilota del '10' blanc-i-vermell acabés d'enverinar-se i se n'anés al fons de la xarxa.

Yaser Asprilla, celebrant el seu primer gol amb el Girona

Era aleshores quan el quadre català havia de blindar-se, i més tractant-se de l'1-0 fet al minut 39, just després que Paulo Gazzaniga li negués un penal a Álex Berenguer. No obstant això, Oihan Sancet, de nou fent justícia al mite dels 5 minuts sagrats, empataria de manera immediata (41') per enviar el partit al descans amb 1-1.

Paulo Gazzaniga desferma el seu recital

El Girona havia tornat a tenir alguns problemes en sortida de pilota i era sobre Gazzaniga on requeien els dubtes. Amb tot, entre l'aturada de la pena màxima durant la primera meitat i el recital que estava per venir, Gazzaniga s'ha guanyat el guardó de l'MVP a pols.

Al 53', Arnaut Danjuma cometia un penal infantil sobre Iñaki Williams i, si el primer el llençaria i fallaria Berenguer, aquest segon el xutaria el propi Iñaki, tovet, pel mig, regalant-li l'aturada a Gazzaniga. Gran mèrit del porter gironí, però el VAR obligaria a repetir el penal perquè l'argentí s'avançaria en el moment del colpejament.

Pulido Santana, revisant el VAR / Foto: EFE

Sigui com sigui, aquest cop sent Ander Herrera qui assumiria la responsabilitat, Gazzaniga tornaria a fer-se gran, aturant el seu tercer penal del partit. Sens dubte, el nom propi del matx, però Álex Padilla també ha realitzat intervencions antològiques a l'altra porteria. Ho faria al 78' i, sobretot, ho faria al 90+5' després d'una rematada de cap complicadíssima d'Stuani. Aquesta pilota acabaria en córner, un córner que valdria per al penal que donaria la victòria als locals.

Aitor Paredes, en el seu ball per la posició amb Krejci, es marcaria un placatge al més pur estil rugbi que el VAR concediria com a penal. Stuani, amb el seu gol número 133 per al Girona, segellaria una victòria in extremis per als seus perquè el Girona respiri alleujat a la zona tranquil·la de la taula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!