El Reial Madrid ha vist com se li escapaven 2 punts en el temps de descompte del derbi contra l'Atlètic de Madrid després que el VAR hagi validat un gol de Correa que havia estat suspès per un fora de joc inexistent. El conjunt blanc, doncs, no ha aprofitat la punxada del Barça, que dissabte va caure amb estrèpit contra l'Osasuna. El derbi ha estat marcat, tristament, per una suspensió temporal de 15 minuts, pel llançament reiteratiu d'objectes per part dels Ultres de l'Atlètic de Madrid, just després del gol d'Éder Militao.

Fins aquell moment, el partit havia estat molt igualat, amb poques ocasions i amb la sensació que qualsevol dels dos es podien emportar la victòria. Ho havia aconseguit el Reial Madrid, en una acció aïllada, però en el descompte, Correa ha rescatat un punt.

Militao Reial Madrid EFE
Militao, celebrant el seu gol en el derbi contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Primera part igualada i amb poques ocasions

L'Atlètic de Madrid ha sortit revolucionat, empès per un ambient espectacular, i al poc de començar ha pogut marcar l'1-0, en un xut de Julián Álvarez que Courtois ha desviat a córner (9). L'ocasió, tanmateix, ha estat un miratge, ja que el Reial Madrid, a poc a poc, ha anat calmant els ànims a través de llargues possessions amb què ha allunyat la pilota de la seva àrea. Han estat els minuts de Modric i de Bellingham, molt participatius, per contemporitzar i evitar les sortides elèctriques de l'Atlètic. La primera ocasió del Reial Madrid ha arribat en un xut de Fede Valverde que ha rebut la resposta d'Oblak.

Amb el pas dels minuts, el ritme ha anat baixant, amb ambdós equips molt ben posicionats i sense voler assumir riscos innecessaris, conscients que tot es podia decidir per un petit detall. Fins al descans, de fet, no s'ha produït cap ocasió clara de gol més. El derbi s'havia encallat.

Derbi Atlètic Reial Madrid EFE
Vinícius, enfrontant-se a Koke i a Le Normand / Foto: EFE

Gol de Militao, suspensió temporal i empat de Correa

La segona meitat ha començat com la primera, amb un Atlètic de Madrid de nou elèctric i vertical. Simeone ha donat entrat Koke, per poblar el centre del camp, i poc després ha afegit Lino, per guanyar profunditat per la banda esquerra. Tots els plans de Simeone s'han ensorrat en només 4 minuts. Primer, amb el gol del Reial Madrid, en una acció aïllada, un centre de Vinícius després d'una falta que Militao ha aprofitat per marcar el 0-1 (64). I després, per la suspensió temporal del partit, durant 15 minuts, pel llançament reiterat d'objectes per part dels ultres de l'Atlètic de Madrid.

Quedaven més de 20 minuts al davant, però la nova situació ha enfonsat l'Atlètic de Madrid, que ha estat incapaç de tornar a entrar al partit. Tot han estat presses, imprecisions i protestes, un ambient contraproduent que no li ha anat gens bé. El que ha pogut marcar, de fet, ha estat el Reial Madrid, en un fort xut de Vinícius que ha desviat Oblak i en un contraatac que Endrick ha finalitzat amb un xut desviat. I quan semblava que el 0-1 ja era una realitat, ha arribat l'empat, de Correa. Repartiment de punts en un derbi que, com és habitual, donarà molt de què parlar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!