El que passa a Las Vegas, que no es quedi a Las Vegas. El Barça ha estat superior al Reial Madrid en el primer Clàssic de la temporada i Raphinha ha decidit el partit amb un golàs (0-1).

Raphinha desequilibra el Clàssic

Un Clàssic és un Clàssic ja sigui a Barcelona, a Madrid o lluny de casa. I així s'ha demostrat a l'Allegiant Stadium, amb dos equips intensos i molt entregats des de l'inici i en un partit que ha estat vibrant en tot moment. Era el dia del debut de Robert Lewandowski per part culer, però també el d'Antonio Rüdiger i el d'Aurélien Tchouaméni per part merengue. I tots tres han tingut protagonisme, però les funcions dins del partit han estat ben diferents.

El Barça de Xavi Hernández, que per fi s'ha pogut asseure a la banqueta culer als Estats Units, ha pressionat molt amunt i ha imposat un ritme molt alt. La possessió ha estat majoritàriament blaugrana, igual que les ocasions. La primera ha estat de Lewandowski al minut 11, quan per primera vegada ha intimidat la porteria d'un atent Thibaut Courtois.

Robert Lewandowski Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski abraçant-se amb Pablo Gavi / Foto: EFE

Un públic entregat i que ho ha aplaudit tot ha començat a gaudir d'aquest Clàssic tan espectacular com la ciutat de Nevada. La verticalitat dels dos equips i la velocitat per executar les accions ha privat que jugadors com Pedri González, Pablo Gavi, Eduardo Camavinga o Tchouámeni tinguessin influència. I l'ocasió més clara per part blanca en l'inici del duel ha estat un potentíssim xut al pal de Fede Valverde al minut 18.

Ja amb el Barça mig espantat i veient com havia de fer alguna cosa més per trobar el gol, ha posat una marxa més. Ocasió perillosa d'Ansu Fati i omnipresència de Raphinha. I, precisament, ha estat l'extrem brasiler qui al minut 27 ha enviat la pilota al fons de la xarxa després d'un xut amb el peu esquerre des de fora l'àrea. Golàs per emmarcar.

El Barça, molt més rodat i millor en totes les situacions del joc, s'ha mostrat superior al conjunt blanc. Només Rüdiger ha demostrat la seva potència en alguna ocasió actuant de lateral esquerre. Andreas Christensen i Eric Garcia s'han mostrat infal·libles des de l'eix de la defensa. Eden Hazard com a fals 9, Vinícius Júnior i Rodrygo Goes poc han tingut a dir en una primera part en la qual Marc-André Ter Stegen ha estat un espectador més, igual que Sergio Busquets, Ronald Araujo i Jordi Alba. I abans del descans, una picabaralla clàssica d'un Clàssic.

Més espectacle, però sense gols

La intensitat mostrada en el primer temps, però, no s'ha amagat a la segona part tot i els cinc canvis culers i dels sis blancs. Frenkie de Jong ha tornat a actuar com a central igual que va passar contra l'Inter Miami, Ousmane Dembélé ha jugat a l'extrem dret, Pierre-Emercik Aubameyang s'ha situat en el lloc de davanter centre de Lewandowski, Franck Kessié ha estat interior i Alejandro Balde s'ha ubicat al lateral esquerre.

La primera gran ocasió de la segona meitat, tot i que el domini era novament culer, ha estat del recent entrat Marco Asensio. I després del primer quart d'hora de la segona meitat, festival de canvis. Un moviment més al Reial Madrid i han marxat els sis jugadors del Barça que encara quedaven dels titulars. Iñaki Peña, Gerard Piqué —molt xiulat—, Sergiño Dest, Nico González, Sergi Roberto i Memphis Depay han entrat al camp.

Real Madrid Barca Las Vegas / Foto: EFE
Moment de tensió en el partit entre el Barça i el Reial Madrid de Las Vegas / Foto: EFE

També un festival de targetes, la tensió constant i un públic excitat han marcat el segon temps. Els dos conjunts, però, no han volgut abaixar ni el ritme ni el nivell. Més de mitja dotzena d'ocasions clares més per al Barça en els últims vint minuts, però amb un immens Courtois, i amb Kessié demostrant constantment la seva capacitat per arribar fins a l'àrea final.

Al final, el marcador no s'ha mogut més tot i la superioritat culer i de l'excés de protagonisme d'un àrbitre que s'ha cruspit dos penals favorables al conjunt blaugrana. El Barça ha estat molt millor i ha fet evident que tenia bastant més rodatge que el Reial Madrid. El primer assalt en un Clàssic en aquesta temporada, tot i que amistós, acaba amb victòria culer a Las Vegas.