El Reial Madrid ha debutat aquest dimarts a la Champions League 2024/25 amb una soferta victòria contra un Stuttgart atrevit i amb molta personalitat que se n'ha anat de buit pel seu desencert en la rematada i, especialment, per la memorable actuació de Courtois, que s'ha lluït en diverses ocasions. Els alemanys, superiors en la primera meitat, han vist com els blancs s'avançaven just després del descans, gràcies a un gol d'Mbappé, però encara i així s'ha reposat, han empatat i se n'han anat a buscar la victòria. El futbol, tan cruel de vegades, els ha acabat castigant el seu desencert i en un córner ha arribat el 2-1, de Rüdiger, facilitat per una errada de Núbel a la sortida. Ja en el minut 95, en l'última acció del partit, ha arribat el 3-1, d'Endrick.

El Madrid s'ha emportat els 3 punts, però com va succeir a Sant Sebastià, se n'ha anat als vestidors amb massa dubtes a la motxilla.

Reial Madrid Stuttgart Courtois EFE
Courtois ha estat el millor jugador del Reial Madrid contra l'Stuttgart / Foto: EFE

Coutois evita el daltabaix del Reial Madrid

L'Stuttgart ha tingut una posada en escena espectacular sobre la gespa del Santiago Bernabéu. L'equip de Sebastian Hoeness ha sortit amb molta personalitat, pressionant molt amunt i tocant sense por. I les ocasions no han tardat a arribar. En el minut 2, Courtois ja ha hagut d'intervenir i poc després només el desencert de Millot, sol davant del porter, ha evitat que arribés el 0-1. Els ensurts no han fet millorar el Reial Madrid, que en el minut 11 s'ha tornat a salvar, amb una gran intervenció de Courtois a un xut de Leweling. I en el 15' ha tornat a ser el torn de Millot, que també s'ha trobat amb un porter blanc imbatible que estava aguantant tot el Madrid.

El Reial Madrid no ha reaccionat fins al minut 20, quan ha fet un pas endavant i ha començat a tocar la pilota lluny de la seva àrea. La primera gran ocasió ha estat per a Mbappé, que després d'anar-se'n per velocitat ha posat a prova Núbel. I després ho ha intentat Rodrygo, que després d'una gran jugada personal no ha estat encertat en la centrada. L'Stuttgart, però, ha respost, amb un xut que després de rebotar en Carvajal s'ha estavellat al travesser. En el minut 33, l'àrbitre ha xiulat penal a favor del Madrid, per una caiguda de Rüdiger, encara que el VAR l'ha fet rectificar, ja que no hi havia hagut contacte. En el tram final de la primera part, el Reial Madrid ha millorat, encara que no ha generat ocasions massa clares.

Reial Madrid Stuttgart gol Mbappé EFE
Mbappé ha marcat el seu primer gol en la Champions amb el Madrid / Foto: EFE

El Madrid guanya per inèrcia

L'inici de la segona part ha estat antagònic al de la primera, ja que el Reial Madrid ha tardat 25 segons a obrir el marcador, en una passada a l'espai de Tchouaméni per a Rodrygo, que li ha regalat el gol a Mbappé. L'1-0 ha fet molt mal l'Stuttgart, que s'ha vist obligat a anar-se'n a l'atac, deixant uns espais molt valuosos per al Reial Madrid. En el minut 51, de fet, ha estat molt a prop el 2-0, en un contraatac liderat per Vinícius que Rodrygo no ha sabut aprofitar. I més clara ha estat la següent, un xut des de la frontal de Vinícius que s'ha estavellat al travesser. L'Stuttgart, però, ha respost, amb un xut de Leweling que, de nou, s'ha trobat amb un Courtois insuperable (59).

Arribats a aquest punt, el Reial Madrid ha baixat físicament, mentre que l'Stuttgart ha baixat el ritme i ha començat a construir més les seves jugades. I finalment ha rebut el premi, més que merescut, de l'empat, en un córner que ha acabat amb Undav rematant amb el cap al fons de la porteria (68). Ancelotti ha intentat recuperar la possessió donant l'entrada a Modric, però l'Stuttgart ha continuat dominant i, no content amb l'empat, se n'ha anat a l'atac, a la recerca de la victòria. I quan millor era el conjunt alemany ha arribat el 2-1, en un córner en el qual Núbel no ha sortit bé, facilitant el gol de Rüdiger. L'Stuttgart ho ha continuat intentant, però el Madrid, ja en el 95' ha aconseguit la sentència, en un xut d'Endrick.