El Reial Madrid ha confirmat aquest dimecres a Lilla la seva enorme irregularitat en aquest inici de temporada. Després de guanyar l'Stuttgart amb més ombres que llums en la primera jornada de la Champions League, el Lilla ha estat l'encarregat de baixar els de Carlo Ancelotti a la Terra amb una victòria més que justa, ja que els dogs han estat superiors a un Reial Madrid sense pla de joc, molt desdibuixat.

Malgrat venir del dur derbi contra l'Atlètic de Madrid i de tenir en l'horitzó la visita d'una Vila-real en plena forma, Carlo Ancelotti no ha apostat per realitzar massa rotacions, més enllà de les entrades de Camavinga en el centre del camp, per Modric, i d'Endrick en la posició de Rodrygo, com a acompanyant de Vinícius a la punta de l'atac. Kylian Mbappé, que surt de lesió, s'ha quedat a la banqueta. La resta de l'equip, el previst, amb Lunin a la porteria, en substitució del lesionat Courtois; Carvajal, Militao, Rüdiger i Mendy en la defensa; Tchouaméni, Fede Valverde, Camavinga i Bellingham en el centre del camp; i la dupla Vinícius-Endrick com a jugadors més avançats.

Lilla Reial Madrid gol EFE
Moment en què Jonathan David marca l'1-0 en el Lilla-Reial Madrid / Foto: EFE

Un penal clar li dona l'avantatge al Lilla

El partit ha començat amb un ritme molt alt, amb ambdós equips pressionant amb intensitat. El Reial Madrid no volia ensurts, per la qual cosa se n'ha anat a dalt, a buscar un gol ràpid que calmés un rival molt animat. En el minut 6, Vinícius ha pogut marcar el 0-1, però ha vist com Chevalier ho evitava amb una gran intervenció. Després ho ha intentat Bellingham, amb un tret desviat, i tot seguit ha estat el torn d'Endrick, que després d'una diagonal espectacular s'ha plantat sol davant del porter, però ha disparat molt centrat (19').

Ha estat en aquest moment en el qual el Lilla ha donat un pas endavant, ha avançat les seves línies i ha augmentat la intensitat, la qual cosa ha canviat la situació. Els francesos han començat a apropar-se a Lunin. En el minut 25, de fet, ha arribat l'ocasió més clara de la primera meitat, una doble rematada de Jonathan David que s'ha trobat amb un Lunin descomunal. El Lilla ha continuat atacant i posant en un compromís a un Reial Madrid que ha desaparegut, incapaç de combinar amb encert en el centre del camp, fins que, en una falta perillosa, Camavinga ha parat la pilota amb la mà. El VAR ha avisat l'àrbitre, que ha assenyalat el punt de penal. L'encarregat d'executar-lo ha estat Jonathan David, que no ha fallat i ha aconseguit el 0-1.

Mbappé Lille Reial Madrid EFE
Mbappé ha tornat, encara que no ha aparegut en el Lilla-Reial Madrid / Foto: EFE

Modric i Mbappé no són suficients per empatar

En la segona meitat, el Reial Madrid ha sortit a totes, mentre que el Lilla no ha dubtat a amagar-se enrere, per sortir al contraatac. La primera gran ocasió, de fet, ha estat per als dogs, en un tret llunyà de Zhegrova que ha sortit fos per molt poc (54). Ancelotti no el veia gens clar, per la qual cosa li ha donat entrada a Modric i a Mbappé, per Militao i Endrick. I amb el croat en el centre del camp la situació ha canviat, ja que el Reial Madrid ha controlat més la pilota, ha jugat amb més pausa, mastegant les jugades ofensives amb més criteri. El Lilla, això sí, ha continuat sortint a l'espai. En el minut 64, Jonathan David ha disparat fora.

En el tram final, el Reial Madrid ha acabat per tancar el Lilla, encara que li ha costat molt generar perill real. La primera gran ocasió ha arribat en el minut 85, en un centre bombat que Arda Güler ha posat en l'àrea petita amb el cap perquè Rüdiger rematés a boca de canó, una acció que entre la defensa del Lilla i el porter han pogut aclarir. I un minut després ha estat el torn de Rüdiger, que ha vist com Chevalier evitava l'empat. El Lilla ha sabut patir i s'ha emportat una victòria més que justa.