El Reial Madrid no ha començat la defensa del títol de Lliga tal com marcava el guió. El segon Imperi Galàctic, amb Mbappé, Vinícius i Bellingham a l'onze titular, ha punxat en el seu debut a la Lliga, en no passar de l'empat contra un Mallorca combatiu que en el tram final fins i tot es podria haver endut els 3 punts. I això que el partit se li ha posat de cara als blancs, que s'han avançat amb un gol de Rodrygo. En la segona part, però, Muriqi ha igualat el marcador, un 1-1 que ja no s'ha mogut més i que certifica un resultat insuficient per als interessos de l'equip blanc.

Com ja s'intuïa en els dies previs, Carlo Ancelotti ha decidit repetir l'onze amb el qual el Reial Madrid va superar l'Atalanta a la final de la Supercopa d'Europa. Courtois ha ocupat la porteria, amb Carvajal, Militao, Rüdiger i Mendy en la línia defensiva. En el centre del camp han jugat Tchouaméni, Fede Valverde i Bellingham, amb Rodrygo, Vinícius i Mbappé al trident ofensiu.

Mallorca Reial Madrid Mbappé Maffeo Europa Press
Mbappé, lluitant una pilota amb Maffeo durant el Mallorca-Reial Madrid / Foto: Europa Press

La pólvora del Madrid doma l'ímpetu del Mallorca

El Mallorca ha sortit amb el segell de Jagoba Arrasate, el seu nou entrenador, amb molta intensitat i buscant la porteria de Courtois amb insistència. En només 6 minuts, els vermellons han generat 3 ocasions de gol. La més clara, un xut de Samu Costa des de fora de l'àrea que ha obligat el porter madridista a lluir-se. La pólvora, però, la té el Reial Madrid, que en la primera ocasió que ha tingut ha marcat el 0-1, en un excel·lent xut de Rodrygo (13'). El gol ha deixat tocat el Mallorca, que ha baixat un punt la pressió, la qual cosa ha permès que el Reial Madrid trepitgés més àrea. En el minut 24, Kylian Mbappé ha disparat al lateral de la xarxa i en el minut 27 un bon centre de Rodrygo no ha trobat rematador.

En l'últim quart d'hora, el Mallorca ha tornat a accelerar en un ambient ja crispat per un parell d'accions polèmiques amb Vinícius, que no manté una bona relació amb Son Moix per batalles passades. En el minut 41, els locals han estat molt a prop d'empatar, però Courtois ho ha evitat amb 2 intervencions consecutives de molt mèrit.

Muriqi gol Madrid Europa Press
Muriqi, celebrant el seu gol contra el Reial Madrid / Foto: Europa Press

Muriqi empata amb una rematada de cap espectacular

L'inici de la segona part ha estat més pausat. El Reial Madrid ha sortit amb la intenció d'endormiscar el Mallorca a través de la pilota, amb possessions més llargues. I en un primer moment ho ha aconseguit, fins que en el minut 51 Muriqi ha forçat un córner. Dani Rodríguez l'ha executat de forma magistral i el davanter kosovar no ho ha desaprofitat per empatar, amb una impecable rematada de cap. El gol ha tornat a deslligar el Mallorca, mentre que el Reial Madrid li han entrat les presses, la qual cosa ha provocat que es partís per la meitat, amb molta distància entre la defensa i la davantera. En el minut 62 ho ha provat Mbappé, amb un xut al primer pal que no ha sorprès Greif. I en el minut 70, el davanter francès ha tornat a tenir el gol i de nou s'ha trobat amb el porter local.

En el tram final, el Mallorca ha pagat car el gran esforç físic dut a terme i s'ha tancat en la seva àrea. El Reial Madrid ha embotellat els vemellons, que així i tot ha estat capaç de fabricar dos grans contraatacs en els quals Antonio Sánchez, en ambdues ocasions, ha perdonat el gol. Ja al final, Mendy ha estat expulsat, per una dura entrada, el resum de la frustració que el Reial Madrid ha viscut a Son Moix.