Kylian Mbappé ja té la seva primera gran nit al Santiago Bernabéu. No ha sigut el seu partit més brillant, però el francès s'ha apuntat els dos gols de la victòria del Reial Madrid contra el Betis (2-0), guanyant-se l'ovació de la seva afició. Després d'un inici de Lliga gris, el conjunt dirigit per Carlo Ancelotti i Mbappé, que encara no s'havia estrenat en la competició domèsticacomencen a refer-se amb un triomf treballat, segellat en els darrers 20 minuts. La primera part ha tornat a evidenciar dubtes en l'equip blanc, però al segon acte els ha pogut solucionar amb el protagonisme de la seva nova estrella. Amb aquests tres nous punts, els madrilenys marxen a l'aturada de seleccions a quatre punts del Barça.

Primer acte insípid al Santiago Bernabéu

El Reial Madrid està tenint problemes en aquest inici de temporada. L'equip de Carlo Ancelotti està sent massa previsible. Tant és així que ja en els primers 20 minuts de partit, el tècnic italià ha demanat en diverses ocasions als seus jugadors que agilitzin la jugada. Ara, sense Toni Kroos al camp, això és més complicat. Avui el seu substitut ha estat Dani Ceballos, però la fluïdesa de l'equip no aconseguia ser la de l'any passat.

Kylian Mbappé prova un xut creuat durant el Reial Madrid - Betis / Foto: EFE
Kylian Mbappé ho ha provat de totes les maneres durant la primera part / Foto: EFE

Davant aquest escenari, el partit ha avançat en un terreny pantanós per al Reial Madrid. Malgrat que la possessió era seva, no era capaç de generar ocasions clares. Els intents de Rodry, Mbappé i Vinícius, feien la guerra pel seu compte, no han estat suficients per intimidar la porteria de Rui Silva. En contraposició, el Betis intentava sortir al contracop, però tampoc sense èxit. Tot plegat ha acabat en uns primers 45 minuts poc vibrants, amb un Santiago Bernabéu que s'ha atrevit inclús a xiular els seus.

Valverde i Vinícius s'alien amb Mbappé

A la represa, des del primer minut, el terreny de joc s'ha inclinat cap a la porteria del Betis. Amb una marxa més posada, el Reial Madrid ha començat a sumar ocasions per pura acumulació. La primera clara, un pal de Vinícius que ha provocat un error clamorós de Mbappé al rebot, sense porter. D'aquelles ocasions en què el davanter ha de donar gràcies d'estar en fora de joc. I només uns minuts més tard, el Bernabéu ha esclatat per demanar unes mans no assenyalades com a penal. El duel ja havia entrat en un estat d'ebullició i l'únic ingredient que faltava era l'entrada del blaugrana Vitor Roque.

Kylian Mbappé, després del seu segon gol Santiago Bernabéu amb el Reial Madrid / Foto: EFE

El brasiler, tanmateix, tenia un escenari advers davant. Amb la pilota sempre al costat de la porteria de Rui Silva, no podia exhibir el seu potencial. De fet, tot estava destinat a veure la diana blanca. Era qüestió de temps, i aquesta ha arribat al minut 67, a través d'una genialitat de Fede Valverde. L'uruguaià ha deixat sol a Kylian Mbappé amb un toc d'esperó espectacular i el francès no ha fallat. El fitxatge més esperat de l'estiu s'ha desbloquejat a la Lliga. I el seu doblet no ha tardat a arribar.

Si primer ha estat Valverde qui li ha deixat servit el gol a Mbappé, uns minuts més tard ha estat Vinícius qui ha adoptat aquest rol. El brasiler ha provocat un penal que ha estat revisat pel VAR i li ha cedit la responsabilitat d'executar el llançament al parisenc. El '9' blanc no s'ha posat nerviós i s'ha apuntat la seva tercera diana com a merengue. El duel ja estava sentenciat, i no hi ha hagut cap moviment més al marcador. Un 2-0 que ha dut la firma de Kylian Mbappé.