El Reial Madrid ha golejat el Llevant (6-0) amb una primera meitat devastadora amb què n'ha tingut prou per certificar el descens dels valencians la segona divisió. Els granotes, que han fet el passadís al campió que no va rebre en el derbi madrileny, han prolongat aquest passadís a tota la primera meitat i no han pogut contenir un Madrid sense pressió, que s'ha deixat anar i que hauria pogut marcar molts més gols.

El Madrid no dona opció al Llevant

Si ens guiem per la lògica, un partit entre el líder d'un campionat i el cuer de la mateixa competició hauria de ser un passeig triomfal per al primer, i més encara si tenim en compte que el matx es disputa al seu estadi.

Ferland Mendy Reial Madrid Llevant Miramon Dani Cardenas EFE
Ferland Mendy ha marcat el primer del Reial Madrid / EFE

Però si en algun context podia esperar-se que no es complís aquesta lògica era en el duel entre un Madrid ja campió i únicament pensant a la final de la Champions contra un Llevant que necessitava puntuar per evitar el descens, amb la tensió, competitiva i emocional, que això comporta.

Però de vegades tot és més fàcil que això. I per molt que els valencians es jugaven poc menys que la vida, futbolísticament la diferència amb els blancs és abismal, i així s'ha demostrat en tots i cadascun dels minuts jugats.

Festival golejador

Ferland Mendy, al minut 13, ha trencat tot intent de resistència llevantinista amb el primer, que ha destapat el pot de les essències merengue. Les ocasions i els gols anaven arribant contra un equip, el granota, resignat.

Karim Benzema gol Reial Madrid Europa Press
Benzema ha igualat a Raúl com el segon màxim golejador de la història del Madrid / Press

Benzema, al 19, augmentava el seu enorme compte de gols amb el segon del partit, amb una diana que enlairava al francès al segon lloc dels màxims golejadors de la història del Reial Madrid, empatant amb Raúl i només per darrere de Cristiano Ronaldo. Tot això, abans que Rodrygo i Vinícius enviessin el partit al descans amb un 4-0 que, per estrany que soni, ha estat fins i tot curt per a les 12 rematades a porta dels d'Ancelotti en els primers 45 minuts.

En sortir de vestidors, tres quarts del mateix. Amb el Llevant rendit i esperant al xiulet final que certifiqués el seu descens i amb un Madrid que arribava a dominis de Dani Cárdenas amb una facilitat insultant, al mig del camp podria haver jugat el que estigui llegint aquestes línies o fins i tot el que les ha escrit, un servidor, que poc s'hauria notat.

Vinícius culmina la maneta

Els dos equips passaven de la defensa a la davantera de forma rapidíssima i la gespa de la zona medul·lar del Bernabéu gairebé no ha patit cap desgast. Però el que no arribaven eren els gols, i ja se n'ha encarregat Benzema de posar-hi remei.

Benzema Vinicius Reial Madrid Llevant EFE
Benzema celebra amb Vinícius un dels tres gols del brasiler / EFE

No per marcar, sinó per ballar amb la pilota davant del porter i, quan ha trobat el lloc, per regalar-li el gol a Vinícius que feia pujar el cinquè al marcador. Però el brasiler en volia més, i ha aprofitat una pilota a l'espai per marcar el 6-0, que ha posat la cirereta del pastís. Amb el partit acabat, el Madrid ha celebrat una victòria més, però al seu costat, el Llevant ha plorat el descens a Segona Divisió, una categoria que no trepitjava des de la temporada 2016/17.

Imatge principal: diversos jugadors del Reial Madrid celebren un dels gols / EFE