El Reial Madrid no tremola contra l'Arandina i supera amb facilitat els setzens de final de la Copa del Rei (1-3). El conjunt blanc s'ha imposat amb els gols aconseguits a la segona meitat, obra de Joselu Mato, de Brahim Díaz y de Rodrygo Goes, que han vist recompensats els seus esforços en aquest duel disputat a Aranda del Duero, en el qual els aficionats locals també han tingut un premi final.

El Reial Madrid, dominador clar contra l'Arandina

El Reial Madrid, el favorit indiscutible d'aquesta eliminatòria, no ha volgut arriscar en cap moment. Amb vuit jugadors del primer equip, superant els 7 mínims exigits, però amb la presència del recuperat Eduardo Camavinga, de l'il·lusionant debutant Arda Güler i de Kepa Arrizabalaga a la porteria. També tenia sobre el camp l'amenaça de Joselu i els joves del filial Vinícius Tobias, Nico Paz i Álvaro Carrillo.

Vinícius Tobias Arandina Real Madrid / Foto: EFE
Vinícius Tobias jugant amb el Reial Madrid / Foto: EFE

Jugant a l'estadi El Montecillo d'Aranda del Duero, clarament l'afició local estava molt il·lusionada, però també patia per no rebre una golejada. Una festa que mica en mica s'ha anat tenyint de color blanc, ja que el Reial Madrid ha tingut el domini obvi del joc i l'Arandina s'ha situat en bloc baix i tancat per defensar-se. La primera ocasió ha estat del madridista Dani Ceballos al minut 7, i a partir d'aquell moment els locals encara s'han tancat més al voltant de la seva àrea. Un pal en un xut de falta d'Arda Güler al minut 19, i més domini dels blancs.

Tot i això, l'Arandina ha anat resistint, també buscant alguna sorpresa a pilota aturada, al contracop o amb llargs serveis de banda. I el Reial Madrid, sense tremolar ni un moment, ha anat madurant el partit. I encara que Nico Paz ha tingut molt a prop el primer gol amb una rematada de cap en els últims minuts de la primera part, el marcador no s'ha mogut quan els futbolistes han marxat als vestidors al descans.

Arda Güler Arandina Real Madrid / Foto: EFE
Arda Güler jugant contra l'Arandina / Foto: EFE

El Reial Madrid no té dubtes

Però el Reial Madrid, que no volia patir el ridícul d'una derrota a un camp d'un rival molt inferior, no ha tingut dubtes. Més domini blanc, algun risc més que ha provocat alguna esperança local, però al minut 54 ja s'ha acabat el partit. Joselu ha transformat un penal comès sobre Brahim Díaz (0-1) i al minut següent el migcampista malagueny ha fet el segon gol del Reial Madrid de la manera més senzilla (0-2).

El Reial Madrid ha accelerat el ritme i el partit s'ha acabat. I per això Carlo Ancelotti ha pogut fer canvis i gestionar els minuts dels seus futbolistes. Rodrygo Goes, Fede Valverde, Mario Martín i Álvaro Rodríguez han estat els revulsius merengues que han sortit des de la banqueta. I el duel només ha tingut més emoció en els últims minuts. Ja havent superat el minut 90, gol de Rodrygo Goes, per fer el tercer del Reial Madrid (0-3), i en pràcticament l'útlima jugada del partit ha arribat el gol de l'Arandina, obra del defensa merengue Nacho Fernández en pròpia porteria (1-3). I el Reial Madrid s'ha endut l'eliminatòria i jugarà els vuitens de final de la Copa del Rei.