No ha pogut ser. El Girona ha caigut aquest dissabte en l'esperadíssim partit contra el Reial Madrid, un enfrontament en el qual els de Míchel no només podien recuperar el lideratge, sinó donar un cop de puny a la taula, imposar-se a un dels favorits a guanyar la Lliga amb el seu futbol entusiasta. L'equip de Montilivi, però, ha xocat contra l'eficàcia del Reial Madrid, que després de veure's superat sobre el terreny de joc en un inici fulgurant ha marcat dos gols en 4 minuts, un cop del qual el Girona no s'ha pogut recuperar.

Míchel ha sorprès en apostar per jugar amb 3 centrals, amb David López endarrerint la seva posició, amb Eric Garcia i Blind als costats, i Yan Couto i Miguel Gutiérrez de carrilers. Ancelotti, per la seva part, ha situat Camavinga com a lateral esquerre, amb Fran García i Mendy a la banqueta. Les altres sorpreses han estat les suplències de Rodrygo i de Modric, mentre que Vinícius ha tornat a l'onze titular.

Girona Reial Madrid ocasió EFE
Moment en el qual Tsygankov remata al pal en el Girona-Reial Madrid / Foto: EFE

El Reial Madrid imposa la seva eficàcia golejadora

El Girona ha sortit molt bé al terreny de joc, imposant un futbol intens i precís amb què ha desarborat el Reial Madrid. En el minut 3, Yangel Herrera ha pogut marcar l'1-0, en una centrada de Yan Couto que ha rematat per sobre del travesser quan estava sol. I més clara ha estat la següent ocasió dels de Míchel, en una centrada de Miguel Gutiérrez per la banda esquerra que Tsygankov ha rematat al pal. I quan millor estava el Girona, quan es mastegava el gol local, ha arribat el 0-1. Centrada amb l'exterior del peu de Bellingham al segon pal i Joselu supera Gazzaniga (17'). I el cop del Reial Madrid ha estat doble, ja que tot seguit ha marcat el 0-2, en un córner mal defensat per Blind que Tchouaméni ha rematat a gol amb el cap (21').

El Girona havia fet molt i el Reial Madrid poc, però el marcador indicava un rotund 0-2, un fet que ha deixat molt tocat l'equip de Míchel, que durant molts minuts ha perdut el control. En el minut 27, Bellingham ha pogut marcar el 0-3, però ha fallat sol davant de Gazzaniga. El Girona no ha reaccionat fins als últims minuts de la primera part, quan ha tornat a tocar amb rapidesa i posar en un compromís la defensa del Madrid, encara que sense capacitat de rematada.

Girona Reial Madrid Joselu EFE
Joselu, celebrant l'1-0 en el partit entre el Girona i el Reial Madrid / Foto: EFE

Bellingham sentencia el partit

El descans li ha anat bé al Girona, que en la segona part ha recuperat la versió de l'inici del partit. Ha intensificat el ritme, a la recerca d'un gol ràpid. En el minut 49, David López ha estat a punt de marcar, amb una poderosa rematada de cap que ha desviat Kepa. I poc després ha estat el torn de Yangel Herrera, que ha rematat per sobre del travesser. El Girona continuava dominant, però era incapaç de marcar un gol que posés en risc la victòria del Reial Madrid.

I el guió de la primera part s'ha repetit en la segona, ja que de nou el que ha marcat no ha estat el Girona, sinó el Reial Madrid, en un contraatac propiciat per una pèrdua de Savinho. Joselu ha vist com Gazzaniga aturava el seu fort xutt, però en el rebuig Bellingham ha enviat la pilota al fons de la porteria. El partit, ara sí, ha quedat sentenciat. Just abans del final, Nacho ha embrutat el triomf del Reial Madrid amb una duríssima entrada a Portu, que ha hagut d'abandonar el partit en llitera. L'àrbitre, després de revisar l'acció al VAR, ha expulsat el central del Reial Madrid.