Tornaven a enfrontar-se el Reial Madrid i el Barça en el Clàssic de la Lliga Endesa, en el partit corresponent al segon enfrontament de la sèrie de les semifinals de play-off, per ser el campió del títol domèstic. Els catalans han arribat al WiZink Center provant d'empatar i invertir el factor camp favorable als madrilenys, que gràcies a un gran encert des del triple, van aconseguir vèncer en el primer duel de l'eliminatòria.

Tanmateix, ha estat el Reial Madrid el que ha tornat a colpejar els de Roger Grimau amb un guió molt semblant a partir del tercer quart. Els locals han imposat el seu ritme després del descans amb un gran Sergio Llull des de l'exterior i amb un Dzanan Musa molt inspirat, per tancar l'electrònic amb el 104-98 final.

Sergio Llull torna a reviure el Reial Madrid

Ha iniciat millor el quart el Barça, estrenant el marcador amb Willy Hernangómez i amb el primer triple de Ricky Rubio, que ja manava en l'electrònic. Tanmateix, dos triples de Musa han posat sobre avís els visitants, que no volien viure un déjà-vu, per impedir que els blaugrana s'escapessin al marcador. I és que, malgrat tenir un començament des de l'exterior més erràtic que en el primer partit, un altre tir des de la línia de 3 d'Abalde ha capgirat el marcador. Els de Roger Grimau han provat de defensar la zona per evitar que el gegant Tavares es donés un tiberi i no els ha anat del tot malament. En atac, els catalans han intentat moure la pilota, per penetrar la defensa blanca que, en estàtic, és molt complicada de vèncer. Sustentats en un bon Jabbari Parker i en un gran Jan Veselý des de la mitja distància, els culers se n'han anat al final del primer quart amb dos a dalt (22-24), en un inici molt diferent del primer partit de la sèrie.

Ha continuat errant des del triple el Reial Madrid, iniciant el quart amb 0 de 4, fins que ha aparegut Sergio Llull per reviure els fantasmes del passat blaugrana. Malgrat veure a un Barça molt més competitiu, sempre per davant en el segon quart, el Reial Madrid no li ha perdut l'empremta a l'electrònic, fins al moment en què ha aparegut el balear, amb el canell calent. Amb dos triples marca de la casa, el jugador local ha capgirat el marcador a falta d'1 minut, en un quart que ha tancat Campazzo amb un altre tir de 3 sobre la botzina per posar-se 4 a dalt (44-40).

A Dzanan li visiten les Musa(s)

Ha començat esperançat el Barça amb un gran triple de Jabbari Parker, un dels millors de l'equip i l'únic en dobles dígits fins al moment. Poc li ha durat al conjunt de Roger Grimau, perquè un inspirat Musa ha respost amb un altre triple. Ha estat en aquell instant quan els locals han imposat el seu ritme i aconseguint l'avantatge més gran en l'electrònic, perquè ha seguit la festa del bosnià, davant d'un Barça que provava de tancar l'hemorràgia sense encert. Perquè els merengues han continuat enfonsant els de Roger Grimau amb un festival des de l'exterior i amb la sensació d'haver viscut aquest malson abans (igual com va passar fa tres dies). Una festa del tercer temps que ha tancat Llull amb una de les seves mandarines sobre la botzina per posar-se 11 a dalt (73-62).

Ha anat fent la goma el Barça al marcador, retallant distàncies però sense apropar-se realment a la remuntada. S'ha desfet el conjunt de Roger Grimau en l'últim quart davant d'un Reial Madrid amb la Vella Guàrdia que ha tirat el parcial endavant sense excessius problemes. Tres triples consecutius, un de Rudy, un altre de Yabusele i l'últim del 'Chacho' Rodríguez, han posat la màxima al marcador (+19). No s'han rendit els visitants, que han volgut agafar bones sensacions de cara al tercer partit en el Palau, retallant la distància fins als 6 punts, que ha posat la por al cos d'un Reial Madrid que s'ha relaxat, però que s'ha endut la victòria (104-98).