El Reial Madrid ha sumat aquest dimarts els 3 punts en vèncer l'Alabès per 3-2 en un partit que s'ha revolucionat en el tram final gràcies a dos gols en un minut dels bascos, quan la victòria blanca semblava estar més que sentenciada. El triomf, que semblava plàcid, s'ha enterbolit, encara que l'equip d'Ancelotti ha acabat aconseguint l'objectiu, els 3 punts, per poder centrar-se ja en el derbi del cap de setmana contra l'Atlètic de Madrid.

Malgrat que en la pròxima jornada el Reial Madrid visita el Metropolitano en un derbi sempre calent i complicat, Carlo Ancelotti ha decidit no fer rotacions i sortir amb l'onze de gala, amb l'excepció del canvi de Lucas Vázquez per un Dani Carvajal que no havia entrat en la convocatòria per unes molèsties físiques. La resta de l'onze ha estat el de gala en aquest inici de temporada, amb Courtois a la porteria; Militao, Rüdiger i Mendy en la defensa, al costat de Lucas Vázquez; Tchouámeni, Fede Valverde i Bellingham en el centre el camp; i Rodrygo, Vinícius i Mbappé com a trident ofensiu. Tota la carn a la graella.

Mbappé Reial Madrid EFE
Kylian Mbappé, celebrant el 2-0 en el Reial Madrid-Alabès / Foto: EFE

Dos gols quan fa més mal

El Reial Madrid ha tardat un minut a desequilibrar el partit, el temps que ha necessitat l'equip blanc per marcar l'1-0. La jugada l'ha iniciat Fede Valverde, amb un canvi de joc per a Vinícius. El brasiler ha guanyat la línia de fons i ha fet una passada enrere per a Lucas Vázquez, que amb un xut ras ha superat Sivera. L'Alabès ha intentat reaccionar i ha pogut empatar, en una passada de Luka Romero que Benavídez, només al segon pal, ha vist com el tallava un Bellingham providencial (6). Després ho ha intentat Conechny, amb un xut que ha blocat Courtois (12'). Amb el pas dels minuts, tanmateix, el Reial Madrid ha calmat l'Alabès, amb llargues possessions. En una acció col·lectiva, Mbappé ha marcat el 2-0, que ha estat anul·lat per un clar fora de joc.

I poc abans del descans, en clar domini del Reial Madrid, ha arribat el 2-0, en una excel·lent combinació entre Mbappé i Bellingham que el francès ha acabat amb gran qualitat, un retall a Diarra i una definició de davanter pur (39'). Amb 45 minuts encara al davant, el partit ja semblava estar sentenciat, i amb dos gols quan fa més mal, just al principi i al final.

Reial Madrid gol EFE
Els jugadors del Reial Madrid, després d'un gol contra l'Alabès / Foto: EFE

De la golejada al sofriment final

La segona part ha començat com la primera, amb un gol amb què ha destrossat els canvis tàctics plantejats per Luis García Plaza. En el minut 48, Rodrygo ha rebut la pilota a la banda, més només del normal, que ha aprofitat el brasiler per entrar dins de l'àrea amb gran velocitat i marcar amb un xut per sota de les cames de Sivera. El 3-0 ha acabat per desactivar l'Alabès, que ha optat per contemporitzar el joc, per intentar evitar una golejada molt més gran.

Amb el pas dels minuts, el Reial Madrid també s'ha destensat, pensant que el partit estava sentenciat i que diumenge ha de visitar el Metropolità. Carlo Ancelotti ha fet canvis, també amb la ment posada en l'Atlètic, per la qual cosa la segona part ha estat bastant avorrit i amb poc ritme. En el tram final, això sí, Endrick ha buscat el seu gol, amb un xut que s'ha estavellat al pal després de rebotar en un defensa. La rèplica de l'Alabès l'ha protagonitzat Rebbach, amb un xut creuat que també se n'ha anat contra el pal. I ha estat llavors quan ha arribat el doble cop dels visitants, dos gols en un minut, de Benavídez (85') i de Kike (88'), el que ha convertit el que semblava un tràmit en uns últims minuts d'emoció. L'Alabès ho ha intentat, però no ha pogut completar el miracle.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!