El Reial Madrid s'ha imposat aquest dimecres sense complicacions a un inofensiu Las Palmas (2-0) i ha aconseguit rescabalar-se de la derrota contra l'Atlètic de Madrid, a més de tornar a superar el Barça en la classificació. La victòria, però, no ha estat rodona, ja que Carlo Ancelotti s'ha quedat sense David Alaba, que s'ha hagut de retirar en la primera part per una lesió muscular, just el dia que tornava Vinícius Júnior.

Després del mal partit en el derbi contra l'Atlètic de Madrid i amb un calendari complicat per davant, Carlo Ancelotti ha decidit fer rotacions, deixant a la banqueta a Bellingham, Kroos, Modric i Fran García, a més de Vinícius, Dani Ceballos i Dani Carvajal, ja recuperats de les seves respectives lesions. La gran novetat de l'alineació ha estat Brahim Díaz, que després dels seus bons minuts en el Metropolitano ha aconseguit la titularitat, que ha aprofitat per reivindicar-se.

Reial Madrid lesió Alaba Foto EFE
David Alaba s'ha lesionat en la primera part del Reial Madrid-Las Palmas / Foto: EFE

Brahim trenca el mur en el descompte

La primera part ha estat un monòleg del Reial Madrid. Las Palmas ha sortit a jugar com sempre fa, amb la defensa avançada i intentant monopolitzar la possessió de la pilota, però ha estat incapaç d'aconseguir-ho. La proposta dels canaris ha estat un regal per al Reial Madrid, que ha pogut anar-se'n al descans guanyant per golejada. El problema per als blancs ha estat Álvaro Vallés, porter dels visitants, que ha firmat una autèntica exhibició d'aturades, arribant a desesperar els davanters del Reial Madrid. El primer a intentar-ho ha estat Rodrygo, que en el minut 5 ha tingut l'1-0, però s'ha topat amb Vallés. El següent en intentar-ho ha estat Joselu, que també ha comprovat l'estat de forma del porter del Las Palmas. A partir del minut 20 s'ha intensificat la pressió del Reial Madrid, que ha acumulat ocasions molt clares de gol sempre amb el mateix protagonisme, Álvaro Vallés. Han tingut el gol Joselu (20'), Nacho (22'), Brahim (24'), Rodrygo (31'), Nacho (33') i de nou Joselu (35' i 43').

I quan semblava que el Las Palmas havia aconseguit anar-se'n al descans aguantant l'empat ha arribat el gol. En el minut 48, quan l'àrbitre havia afegit 2 minuts, una acció per la banda dreta ha acabat amb la pilota a peus de Bahim Díaz, que ha superat, ara sí, a Álvaro Vallés des del punt de penal.

Reial Madrid gol Joselu Foto EFE
Joselu, celebrant el 2-0 en el Reial Madrid-Las Palmas / Foto: EFE

Joselu sentencia i torna Vinícius

En la segona part, el Las Palmas ha sortit una mica més centrat, aprofitant el sotsobre del Reial Madrid, i durant uns minuts ha somiat amb l'empat. El que ha acabat marcant, però, ha estat el Madrid, que ha aconseguit el 2-0 en la primera ocasió de la segona meitat. Centrada al cor de l'àrea i Joselu es treu l'espina amb una esplèndida rematada de cap (53').

Amb el partit resolt, Carlo Ancelotti ha decidit donar minuts als acabats de recuperar de lesions, Vinícius i Dani Ceballos, pensant al complicat calendari que li ve al Reial Madrid per davant, amb les visites a Montilivi i al Diego Armando Maradona de Nàpols.