El Barça no es rendeix a la Lliga Santander i s'imposa amb contundència en el complicat estadi d'Anoeta (1-6). Els gols d'Antoine Griezmann, de Osumane Dembélé i dos doblets de Leo Messi i de Sergiño Dest han sentenciat una Reial Societat que almenys ha pogut fer el gol de l'honor.

El nou Barça va per feina

Si alguna cosa té aquest nou Barça és combativitat i ganes de lluitar fins al final. No és el millor, ni tampoc té els millors jugadors, però sí que com a equip cada setmana que passa té més fam de títols. I per tercer partit consecutiu Ronald Koeman repeteix onze titular.

Si funciona, no ho canviïs. I tot i la recuperació d'Araujo, l'aposta ha estat amb De Jong incrustat entre Lenglet i Mingueza a l'eix de la defensa, amb Dest i Jordi Alba als carrils, i els millors del mig del camp cap amunt. Busquets, ideal per recuperar pilotes i per ser el corrector. Pedri, amb llibertat, igual que Messi. I el duet francès amb Dembélé i Griezmann a dalt.

Busquets Isak Barca Real Sociedad EFE

Busquets aturant Isak / EFE

I si en els últims partits i amb aquesta nova idea de joc el Barça s'ha sentit còmode, en un camp tan complicat com Anoeta han seguit amb la tònica. La Reial Societat s'ha empetitit davant d'un equip blaugrana que liderava un omnipresent Messi. El capità culer era qui pràcticament sempre començava les jugades perquè baixava a rebre al cercle central. I també era qui les acabava.

Però si l'equip estava bé a nivell ofensiu, amb idees i generant perill constant, qui també està a un nivell superlatiu és Ter Stegen. El porter alemany ha enutjat Isak en diverses ocasions, incapaç de superar-lo.

Festival golejador

S'ha decantat el partit al final del primer temps. Primer ha estat Dest qui al minut 36 ha avisat amb una pilota al travesser. I just un minut més tard Griezmann ha marcat al seu exequip després de caçar una pilota morta a la frontal de l'àrea petita. I això no ha estat tot, i quan tothom ja pensava en el descans, Messi ha atret rivals abans de servir la pilota a Dest perquè fes el seu primer gol amb el Barça.

Barca celebracion gol Real Sociedad EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

Però això tampoc ha estat tot perquè la inèrcia ha seguit a la segona meitat. Després d'algun tímid intent de remuntada de la Reial Societat —amb Lenglet quedant en evidència—, han arribat més gols culers. Dest ha tornat a marcar al minut 53, posant la cama en el moment del rebuig de la defensa local després d'una gran jugada d'extrem de Jordi Alba. I tres minuts després, gol de Messi gràcies a una assistència magistral de Busquets. Ja en portaven 4.

Aquesta vegada sí, el Barça ha aprofitat les ocasions que ha tingut i ha estat efectiu. Dembélé podria haver fet més mal si l'haguessin deixat, però igualment ha estat letal en aquest festival del Barça. Ja anaven 0-4 i el francès ha fet el cinquè, però els àrbitres han vist un més que dubtós fora de joc. I si semblava que no marcaria, Dembélé s'ha inventat un golàs al minut 72 per arribar a la maneta.

Griezmann Dembélé Messi Barça EFE

Griezmann, Dembélé i Messi celebrant un dels gols amb Ilaix Moriba en primer pla / EFE

Una Reial Societat abatuda no ha pogut plantar cara a un Barça més efectiu que mai. Només el jove Barrenetxea, que acabava d'entrar, ha fet el golàs de l'honor a falta de poc més de deu minuts per al final. I abans d'acabar, Messi també ha completat el seu doblet.

El Barça no es desenganxa de la Lliga i tot i les victòries patides del Reial Madrid i de l'Atlètic, els blaugrana van a la seva.

Imatge principal: Pinya dels jugadors del Barça després d'un dels gols contra la Reial Societat / EFE