Remco Evenepoel continua fent història als seus 24 anys i suma el seu segon or olímpic als Jocs Olímpics de París 2024. El ciclista belga ja es va penjar la medalla d'or a la prova contrarellotge i ara ha estat el torn d'una autèntica exhibició per tornar a guanyar a la prova en ruta, sent el primer home en aconseguir-ho a la història del ciclisme. La plata ha estat per al francès Valentin Madouas i el bronze per al també francès Julian Alaphilippe.

Bona jornada per repartir medalles a París

Dia solejat a París i amb condicions perfectes per veure l'espectacle del ciclisme. A les 11 del matí ha estat la sortida per encarar un total de 273km de recorregut, amb diversos ascensos trencacames i amb un circuit final amb Montmartre com a protagonista. Com era d'esperar, diversos intents d'escapada i alguns ciclistes que han tingut més fortuna de deixar-se veure.

Poc protagonisme dels favorits a l'inici, sempre reservant-se fins arribar el seu moment. I sense aparició dels tres ciclistes espanyols, Juan Ayuso, Oier Lazkano i Alex Aranburu, sempre dins del pilot i sense treure el cap. Tot i això, sí que l'ambient i com s'ha bolcat el públic francès al llarg de tot el recorregut ha estat esplèndid.

Ciclismo Torre Eiffel Juegos Olímpicos París 2024 / Foto: EFE
Els ciclistes passant per sota de la Torre Eiffel als Jocs Olímpics de París 2024 / Foto: EFE

Exhibició de Remco Evenepoel

Però a poc més 40km per al final ha arribat l'espectacle de veritat. S'ha creat un grup de ciclistes escollits format pel neerlandès Mathieu van der Poel, el francès Julian Alaphilippe, el belga Wout van Aert, l'estatunidenc Matteo Jorgenson i el letó Toms Skujiņš, en busca de l'irlandès Ben Healy, liderant el grup capdavanter de la cursa.

I després d'una acceleració del pilot i la reagrupació amb aquest selecte grup d'escollits, ha arribat l'atac decisiu de la cursa. El belga Remco Evenepoel, or olímpic a la prova de contrarellotge fa uns dies, ha fet un atac increïble a falta de 38km de meta, amb tot i sense mirar enrere. I s'ha escapat de tots, sorprenent la resta de favorits a les medalles i caçant els escapats molt fàcilment. També deixant enrere el Moulin Rouge i pujant Montmartre fins arribar al Sacré Cœur dins del circuit final. Al voltant del minut estaven Van der Poel i Van Aert, perseguint el monstre belga, però sense capacitat de marxar en solitari sense la companyia del pilot.

El francès Valentin Madouas, l'únic que podia perseguir Evenepoel perquè ja estava entre els escapats, ha resistit fins a falta de 15km per al final. Evenepoel, sempre anant a més, ha guanyat el seu segon or a París amb una notable exhibició i encara que ha punxat roda i ha hagut de canviar de bicicleta a menys de 4km per al final, amb foto històrica amb la Torre Eiffel de fons. La plata finalment ha estat per a un combatiu Madouas, mentre que el bronze ha estat per un altre francès com Alaphilippe, guanyant l'esprint del segon grup perseguidor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!