El Barça femení tornarà a jugar la final de la Women's Champions League després de remuntar contra el Chelsea (0-2). Aitana Bonmatí ha marcat el camí cap a Bilbao i Fridolina Rolfö ha sentenciat de penal a Stamford Bridge. I això significa que les blaugrana sumen la quarta final de la Champions femenina de manera consecutiva, sent la cinquena final de la seva història i en busca del tercer títol a Bilbao.

Aitana Bonmatí marca el camí de la remuntada del Barça

Només dos canvis en total respecte el partit d'anada, però encara més ritme que el vist a Montjuïc. Jonatan Giráldez ha donat entrada a Lucy Bronze per Mariona Cladentey, però hi ha hagut un gran moviment de peces. I al Chelsea s'ha canviat Catarina Macario per la lesionada Mayra Ramírez. Un duel que començava amb moltíssim ritme en un estadi ple a vessar i que ha penjat el cartell de sold out.

Erin Cuthbert Patri Guijarro Chelsea Barça femenino / Foto: EFE
Erin Cuthbert i Patri Guijarro jugant el partit / Foto: EFE

I encara que els primers minuts no hi ha hagut un clar dominador i sí una gran lluita al mig del camp, la intensitat s'ha fet evident a Londres. Molta pressió del Barça i millor posicionades les culers, però el primer xut, tot i que inofensiu, ha estat de la golejadora de l'anada Erin Cuthbert al minut 17. I a partir d'aquí ha arribat el perill real del Barça, amb una volea llunyana de Caroline Graham Hansen i el tan desitjat gol d'Aitana Bonmatí amb un xut creuat des de fora l'àrea al minut 25 (0-1). La pilota ha entrat mig plorant, desviat i amb un túnel a una rival, però ha estat gol culer.

I si Aitana sempre apareix en els moments més importants, el Barça també ha sabut recuperar el seu millor joc per primera vegada en l'eliminatòria quan més ho necessitava. Les blaugrana, molt més endollades i començant a fer genialitats. Salma Paraulluelo i Patri Guijarro també han avisat. I després ha estat el torn del Chelsea, amb Melanie Leupolz enviant la pilota al travesser passada la mitja hora de joc, amb Macario fent un xut molt llunyà i amb Lauren James fallant quan tenia el gol de l'empat a tocar. Al final de la primera part, però, el Barça s'ha refet i Graham Hansen i Rolfö per partida doble podrien haver donat més avantatge abans del descans.

Una vermella, un penal i la sentència de Fridolina Rolfö

I tot i la forta pluja que queia a Londres, qui ha continuat amb una marxa més ha estat el Barça, que ha arrancat el segon temps de la millor manera: possible penal no xiulat sobre Keia Walsh i ocasió d'Ona Batlle. El Chelsea, però, amb l'eliminatòria empatada, no s'ha empetitit i ha volgut tornar a espantar. I Sjoeke Nüsken ha enviat la pilota al pal al minut 58, amb el Barça novament salvant-se. Però si l'àrbitra no ha havia xiulat cap falta a la primera part, al segon temps s'ha fet un fart d'aturar el partit, i en un quart d'hora ha expulsat de manera molt rigorosa la defensa del Chelsea Kadeisha Buchanan amb doble targeta groga.

El Barça, amb una futbolista més, ha començat a atacar per sentenciar l'eliminatòria. Salma Paraulluelo de cap i una fuetada d'Ona Batlle per gairebé marcar el segon, abans de l'entrada de Mariona Caldentey al camp. I sempre amb Cata Coll molt atenta sota pals evitant qualsevol atac al contracop del Chelsea. Però al minut 73 s'ha xiulat un penal sobre Aitana Bonmatí, i Rolfö no ha fallat des dels onze metres (0-2).

Clàudia Pina ha entrat al camp per Graham Hansen, que ha estat molt apagada, i Alexia Putellas ha entrat per Aitana, amb problemes físics. I el Chelsea ha fet canvis ultraofensius per buscar el gol que forcés la pròrroga. Tot i això, el Barça ha sabut resistir i ha acabat confirmant la remuntada per arribar a la final de la Women's Champions League que es jugarà a San Mamés.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!