La crisi del Barça assoleix el seu punt àlgid. Aquest divendres, el ja exvicepresident institucional del club, Emili Rousaud, ha afirmat en una entrevista a RAC1 que un o diversos membres del club –no ha especificat els noms– haurien "posat la mà a la caixa". Segons l'exdirectiu, qui aquest dijous va presentar la seva dimissió juntament amb Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor Jordi Calsamiglia, el fraccionament del contracte d'I3 Ventures –l'empresa que va crear perfils falsos a la xarxa– s'ha d'interpretar com un moviment a través del qual algú s'ha enriquit de manera fraudulenta.

Rousaud dispara amb bala

En els darrers dies, Rousaud, conscient que Josep Maria Bartomeu pretenia forçar la seva dimissió, s'ha encarregat de criticar el president en diverses entrevistes als mitjans de comunicació. Ara, una vegada ja ha abandonat el club de manera oficial, l'exdirectiu ha deixat anar una bomba que farà tremolar els ciments del Camp Nou.

Tot neix a partir del conegut com 'BarçaGate', l'escàndol que demostra que el Barça va pagar gairebé un milió d'euros a I3 Ventures perquè difamés l'oposició, els jugadors i figures rellevants de l'entorn a través de perfils falsos a la xarxa. Rousaud ja havia afirmat que les factures del contracte amb aquesta empresa s'havien fraccionat per esquivar els controls interns del club, però aquest dissabte ha afegit que, a més, algú ha aprofitat la contractació per enriquir-se fraudulentament.

EFE

"Si els auditors externs diuen que aquests serveis tenen un cost de 100.000 euros i n'hem pagat 1 milió, vol dir que algú ha estat posant la mà a la caixa. S'ha pagat un sobrepreu. Sóc una persona rigorosa, si no hi ha proves, no puc insinuar qui ha estat. Podria ser algú de la junta o algú de fora, no sé a quin nivell del club està", ha dit. 

Les seves paraules deixen en molt mal lloc a Bartomeu i també a Jaume Masferrer, la mà dreta del president i responsable de la contractació d'I3 Ventures. 

L'auditoria, clau

Després que el 'BarçaGate' esclatés, Bartomeu va anunciar que la posada en marxa d'una auditoria a càrrec de PriceWaterhouseCoopers (PwC) per tal de depurar responsabilitats. Aquesta ja estava a punt de finalitzar i, segons Rousaud, els resultats posaven entre l'espasa i la paret el president. Per aquest motiu, apunta, el màxim mandatari blaugrana va intentar que ell, Tombas, Elías i Pont forcessin la seva dimissió.

"La invitació a marxar que el president ens fa està vinculada al fet que l'auditoria estigui a punt de caure. Cal visualitzar el perquè de tot això. Sabem que s'han produït irregularitats i no mirarem cap a una altra banda. El president, Tombas i Calsamiglia formen part del comitè de control intern. D'aquest comitè, dos d'ells ara marxen. Bartomeu també és a la comissió econòmica amb Tombas, Elías i Pons. També se'n van tots tres menys ell. Jo formava part de la comissió d'adjudicacions i la Maria Teixidor era la secretaria general de la junta –tenia una funció molt rellevant–, i marxem tots dos".
 

EFE

Segons Rousaud, el fet que Bartomeu li comuniqués que no comptava amb ell en plena pandèmia demostra que tenia pressa per remodelar la junta. "No podia esperar que finalitzés tot això? Perquè havia de ser ara? La resposta és que el resultats de l'auditoria són a punt de caure i les conclusions estan pràcticament tancades. L'auditoria s'ha de presentar davant de la comissió delegada, que té sis membres, però ara només en queden tres: Bartomeu, Jordi Cardoner i Jordi Moix".

Divisions internes

L'exvicepresident institucional, d'altra banda, ha volgut defensar els seus companys de junta i ha insinuat que podrien haver-hi més dimissions. "Hi ha tres directius que podrien dimitir. Són persones magnífiques", ha apuntat.

I, sobre la seva decisió de deixar la junta, ha estat contundent. "Alguns companys estaven molt emprenyats i volien marxar ja. Els entenc. Hem marxat conjuntament per traslladar un missatge al soci. Nosaltres hem treballat pel club, no pel president", ha sentenciat.