En una entrevista concedida al prestigiós mig italià 'La Gazzetta dello Sport', l'exfutbolista internacional alemany i expresident del Bayern de Munich, Kalle Rummenigge, ha afirmat que, si existís la Superlliga, "la Sèrie A italiana es convertiria en la Sèrie B i la Bundesliga en la Segona Divisió", i afegeix que faria que fossin "tornejos pobres".

En aquest context, Rummenigge incideix que el pla de la Superlliga és una coartada, ja que en realitat "el seu objectiu és incloure àrabs, nord-americans, per jugar un torneig internacional. Perdre les teves arrels". A més, destaca que totes les propostes que llançat A22 Sports Management han estat censurades per diferents estaments i aposta per la nova Champions League: "Totes han estat rebutjades culturalment, futbolísticament i econòmicament. La UEFA ofereix el millor torneig possible, la nova Champions League a 36 serà encara més espectacular i oberta Sempre han de guanyar els de sempre? En el futbol no, en el futbol està l'impensable, l'emoció. No les matemàtiques. Ningú a Alemanya no aniria a la Superlliga, hi hauria una revolució dels aficionats".

Rummenigge també carrega contra la Superlliga pel fet que no premia el mèrit i posa de relleu les competicions de futbol actuals: "Aquí preval el mèrit. Si ets bo, ganes i ganes. Allà compres el lloc a la lliga perquè ets ric i ganes fins i tot si no guanyes. No és per a nosaltres".

Així mateix, demana implicació de la política per frenar projectes que trencarien l'ecosistema del futbol actual: "El futbol és un fenomen central de la vida social. Milions de persones van a l'estadi els caps de setmana. Hem de protegir el futbol i la política ha d'ajudar".

Piqué

En les últimes setmanes, una de les veus més crítiques amb la Superlliga ha estat la de l'exfutbolista del FC Barcelona Gerard Piqué, que coincideix amb la visió de Rummenigge. Segons el seu parer, està en contra perquè és "una lliga tancada i hi ha marques com l'Aston Villa, el West Ham, el Sevilla, el Betis, o la Roma que es quedarien fora."

Referent a això, Piqué considera que "tots els clubs que no aconseguissin entrar a la Superlliga, de cop el seu valor passaria a ser zero, i perds un nombre de seguidors brutal d'aquests equips, passant a només competir en lligues nacionals contra equips menors, i al final deixarien d'existir aquestes competicions". Així mateix, remarca que "la Superlliga quedaria com la gran competició, amb aquests clubs que generarien molts més ingressos i tindrien molt més valor, i això és el que volen aquests fons d'inversió que tenen en propietat al Manchester United, Liverpool o Manchester City, destruint així el futbol com ho hem entès".

Presidents de LaLiga

Des del llançament del projecte que promet trencar l'ecosistema europeu del futbol, els presidents dels clubs de LALIGA s'han posicionat als antípodes de Superlliga. Fernando Roig, president del Villareal CF, declarava ahir que "si es fa (la Superlliga), els equips com el Vila-real, o el mateix Girona que ara està vivint una època tan bona, no podran créixer".

Per la seva part, anteriorment, dirigents com Ángel Haro, president del Real Betis, va assenyalar que la Superlliga pretén "treure-li valor afegit a LALIGA". També el president del Sevilla CF, assegurava que "no és l'esperit del futbol, això no és l'esperit de la superació, això no és l'esperit de la meritocràcia.

Luis Sabalza, president d'Osasuna, va argumentar que "la Superlliga europea no és un projecte ambiciós, sinó un projecte egoista". Per la seva part, Jokin Aperribay, president de la Reial Societat, va posar en dubte l'aportació de la Superlliga, ja que és "una competició en la qual queden equips exclosos i que debilita a les lligues" i, segons la seva opinió, per accedir a competicions europees "el millor és guanyar-l'hi en el camp la temporada anterior". Altres clubs, com en el cas del Athletic Club, a través del seu president Jon Uriarte, "es mostra contrari a la seva creació".