El punt dels 11 metres torna a estar en el centre de l'huracà. Mentre que a Can Barça es queixen amb vehemència sobre el penal no xiulat a Kounde aquest darrer dissabte, el Reial Madrid sumava el diumenge el seu novè penal en 20 partits. Ja per si sola, l'estadística de penals de l'equip blanc és aclaparadora, però és que si se la compara amb la de Barça, Atlètic de Madrid Athletic Club, aquesta és inclús obscena.

El Reial Madrid, destacat líder cobrador de penals

El Reial Madrid no només és el destacat líder de la lliga pel que fa a penals cobrats, sinó que també ocupa una posició molt favorable pel que fa als que ha comès. Concretament, a l'equip de Carlo Ancelotti li han assenyalat un total de 0 cops una pena màxima en contra.

Soto Grado árbitro / Foto: Europa Press
César Soto Grado, àrbitre de Primera Divisió / Foto: Europa Press

En el cas de Altètic de Madrid, Barça i Athletic Club, que són els seus principals perseguidors a la classificació amb 2 i 7 punts menys, la balança està molt més equilibrada. Començant pel conjunt culer, li han assenyalat 4 penals a favor i 3 en contra. En total, un balanç de +1. L'Atlètic de Madrid té el mateix coeficient, en aquest cas, amb 2 a favor i 1 en contra. I en el cas de l'Athletic Club, el balanç és neutre, amb 3 llançats i 3 defensats.

I com no podria ser d'una altra manera, l'estadística dels penals afecta directament el rànquing de golejadors. Robert Lewandowski és el màxim artiller de la lliga en solitari amb 16 gols. De tots ells, només 2 han arribat des del punt de penal (12,5%). Kylian Mbappé és el segon màxim golejador amb 12 gols, però el francès n'ha aconseguit un terç des dels 11 metres (4). Traduït a percentatge, un 33,3% dels seus gols són de penal, havent de tenir en compte que tant Jude Bellingham com Vinícius també han assumit la responsabilitat de vegades.

Bellingham penalti / Foto: Europa Press
Bellingham, llançant un penal contra el Getafe / Foto: Europa Press

La tempesta de l'estadística dels penals no arriba precisament en temps de calma

Un penal no xiulat al Barça aquest darrer cap de setmana i un altre sí assenyalat al Reial Madrid perquè sigui líder cobrador de penals encara més destacat no arriba precisament en temps de calma. Cal recordar que, als quarts de final de Copa del Rei el conjunt blanc hi va accedir amb un nou escàndol arbitral contra el Celta de Vigo (5-2). Un possible penal no assenyalat al conjunt gallec va ser l'avantsala en qüestió de segons de l'1-0. I a la primera part de la pròrroga, amb el marcador encara 2-2, al Celta no li van concedir un penal diàfan per un fora de joc anterior inexistent. Novament, olor de socarrim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!