Després de començar la pretemporada guanyant els partits contra el Nàstic de Tarragona, el Girona i l'Stuttgart, el FC Barcelona ha sumat aquest dimecres la primera derrota de la pretemporada en la seva visita al Red Bull Salzburg (2-1), en un partit marcat pel potencial físic més de l'equip austríac, pel retorn del 3-5-2 a la pissarra de Koeman i per la presència de públic en el Red Bull Arena, ple de gom a gom, que ha retornat l'ambient de futbol, tan enyorat.

Torna el 3-5-2, tornen els problemes

La gran novetat que ha presentat Ronald Koeman ha estat el retorn del criticat 3-5-2, amb De Jong formant la línia de tres enrere, juntament amb Araujo i Lenglet, i amb Jordi Alba i Dest als carrils. En el centre del camp, Busquets, Nico i Gavi, mentre que l'atac ha estat per a Memphis Depay i Griezmann.

Lenglet FC Barcelona

Lenglet ha format línia de 3 defenses amb De Jong i Araujo / FC Barcelona

I la prova ha sortit regular, ja que el Barça ha patit per contenir la pressió avançada i la verticalitat d'un Salzburg molt més rodat físicament. El conjunt austríac no ha desaprofitat la falta de forma física blaugrana i els espais a l'esquena d'Alba i de Dest per generar moltíssim perill.

De fet, la millor notícia de la primera part, a més que no hi hagi hagut cap lesionat, ha estat el resultat, 1-0, ja que el davanter local Okafor ha fallat 2 gols cantats, ocasions en què ha disparat fora quan ho tenia tot de cara per marcar. Finalment, Sucic ha fet justícia just abans del descans, amb un obús des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire.

En la primera part, el bagatge ofensiu del Barça ha estat pobre. Les millors oportunitats, un xut creuat de Memphis Depay després d'una bona acció individual i un intent de vaselina de Griezmann que ha acabat amb la pilota fregant el travesser.

Braithwaite empata i derrota en el descompte

I la dinàmica s'ha mantingut inalterable després del descans. El Barça ha continuat patint per treure la pilota des de darrere, mentre que el Red Bull Salzburg, que ha canviat a pràcticament tot l'equip, ha continuat generant perill aprofitant la velocitat dels seus atacants i els errors del Barça en la creació. Okafor, però, s'ha mantingut negat de cara al gol, ja que ha fallat 2 ocasions més per ampliar el marcador.

Memphis Depay Barça RB Salzburg

Memphis Depay només ha pogut aparèixer en moments molt puntuals / RB Salzburg

Només en el tram final el Barça ha aconseguit treure's la pressió del damunt i trepitjar l'àrea rival. Alejandro Balde, amb un fort xut des de la frontal i Braithwaite, en un intent fallit de xilena, han vorejat l'1-1. Finalment, el Barça ha aconseguit l'empat, en una acció afortunada, ja que el gol ha arribat un xut de Dest que ha rebotat al cos d'un defensa del Salzburg i, posteriorment, a la cama de Braithwaite (82).

L'1-1 ha reactivat el Red Bull Salzburg, que ha tornat a posar una marxa més, suficient per rebre el premi, merescut, del 2-1, un gol d'Aaronson després del rebot d'un xut al pal.

Imatge principal: Lenglet, lluitant una pilota en el partit d'aquest dimecres / RB Salzburg