L'advocat Andrés Maluenda ha denunciat en el judici diferència de tracte processal amb l'expresident del Barça Sandro Rosell respecte imputats com Jordi Pujol Ferrusola, Ignacio González o Ángel María Villar. L'Audiència Nacional ha deixat vist per a sentència el judici de Rosell; el seu soci, el gestor andorrà Joan Besolí; la seva dona, Marta Pineda; i tres presumptes testaferros per als quals el fiscal ha demanat penes d'entre un any i mig i sis anys de presó per suposats delictes de blanqueig de capitals i grup criminal.

La Fiscalia estima que els acusats, encapçalats per Rosell, formaven un grup que va blanquejar gairebé 20 milions d'euros, dels quals l'expresident del Barça se n'hauria quedat presumptament 6,5 milions, de comissions suposadament rebudes per l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira. El fiscal vincula aquestes comissions a dos contractes en els quals Rosell va intermediar, un signat el 2006, pel qual la CBF cedia els drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció del Brasil a una televisió de l'Aràbia Saudita, i un altre dos anys més tard d'esponsorització amb Nike.

sandro rosell judici banc acusats   ACN

ACN

De la seva banda, els advocats defensors han demanat l'absolució de tots els acusats en estimar que no s'han provat les acusacions del fiscal. A més, el lletrat Andrés Maluenda ha denunciat la diferència de tracte processal sofert per Rosell i Besolí, que s'enfronten a les més grans peticions de pena del fiscal, de sis i cinc anys de presó, respectivament, que van estar gairebé dos anys en presó preventiva i que van quedar en llibertat sense càrrecs ja durant el judici quan havien declarat els acusats.

En aquest sentit ha recordat que "Rosell i Besolí, que primer van estar en presó preventiva a Soto del Real (Madrid), després al centre penitenciari de Brians i després una altra vegada a Soto del Real, han anat veient desfilar gent imputada en aquesta casa (l'Audiència Nacional) per fets moltíssim més greus i per delictes públics". "Així han vist com Jordi Pujol Ferrusola (fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya) entrava i sortia amb una fiança de 500.000 euros; Ignacio González (expresident de la Comunitat de Madrid) investigat per corrupció pública, de 400.000 euros, i Rosalía Iglesias (dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas), de 200.000 euros", ha assenyalat. I ha afegit que l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Ángel María Villar, "que és el cas més semblant, va sortir a cap de quinze dies amb una fiança de 300.000 euros, mentre que Rosell i Besolí hi han estat 21 mesos".

Sandro Rosell Marta Pineda judici Audiencia Nacional ACN

ACN

"La tesi del fiscal no té cap suport probatori i la prova més evident és la diferència de tracte que hem percebut abans del judici i després del judici per terceres persones", ha comentat Maluenda. Sobre això ha dit que "abans del judici Rosell era una persona capaç de cometre qualsevol delicte, i a les xarxes socials, als diaris, als mitjans de comunicació i fins i tot aquí a la Fiscalia els comentaris que rebíem eren que era una persona corrupta, capaç d'allò pitjor".

No obstant això, "després del judici la gent no arriba a entendre com el fiscal després de tota la prova practicada segueix acusant i sol·licitant penes tan elevades". "Fins i tot fins als que segueixen íntimament convençuts que Rosell va pagar comissions a Texeira han entès que si aquella conducta no era delictiva el que correspon és una sentència absolutòria", ha afegit. Andrés Maluenda ha al·legat que no consta que Teixeira estigui sotmès a cap procediment judicial per aquests fets al Brasil i ha afegit que s'ha acreditat que la CBF és una entitat privada i que va certificar que no va resultar perjudicada sinó beneficiada pels contractes investigats en aquest judici.