La selecció espanyola de bàsquet ha quedat eliminada dels Jocs Olímpics de París la 2024 en caure contra el Canadà en el tercer partit de la fase de grups (88-85). La victòria prèvia de Grècia contra Austràlia havia convertit el partit en un tot o res per a l'equip d'Scariolo, que seria primer de grup si guanyava, però que se n'aniria cap a casa si perdia. I malgrat els intents de l'últim quart, en el qual Espanya ha arribat a posar-se a només 1 punt del Canadà, el conjunt de Sergio Scariolo no ha aconseguit posar-se per davant en cap moment, la qual cosa ha acabat amb la seva eliminació.

El Canadà trenca el partit en el segon quart

La selecció espanyola ha començat molt bé el partit, no deixant-se intimidar per la teòrica superioritat del Canadà, que ha saltat al parquet amb la clara intenció de firmar un partit amb molta anotació. El conjunt nord-americà, amb un Brooks molt inspirat, ha aconseguit anar-se'n a +6 en el minut 5, però Espanya, amb Rudy i Llull participatius han aconseguit contrarestar la diferència, fins a arribar al final del primer quart amb empat, 19-19.

La situació s'ha començat a torçar en el segon quart, quan el Canadà ha aconseguit el seu objectiu d'accelerar el partit. A tot això s'ha afegit la inspiració de Shai Gilgeous-Alexander, jugador dels City Thunders, que ha liderat l'atac canadenc. Willy Hernangómez, amb un parell d'urpades, ha intentat sortir al rescat, però el Canadà ha continuat sent molt superior, amb un percentatge de tir molt alt, fins a anar-se'n al descans amb un contundent 49-38 al marcador.

Intent de remuntada incompleta

En el tercer quart, Espanya ha sortit amb una marxa més, conscient que havia de reaccionar per continuar viva en els Jocs Olímpics. Aldama i Willy han anotat sota el cèrcol, al que Llull i Abrines han afegit un triple cada un, encara que Powell, Barrett i Brooks han respost, mantenint una distància important al marcador (59-50). I ha estat llavors quan ha aparegut Aldama, que amb un tap i dos rebots, un de defensiu i un d'ofensiu, que ha acabat en un altre triple d'Abrines, ha apropat a la remuntada a Espanya, que ha acabat el quart amb un 64-56 al marcador.

Espanya Canadà Llull EFE
Sergio Llull, durant el Canadà-Espanya dels Jocs Olímpics de París / Foto: EFE

Espanya ha sortit amb tot en l'últim quart, amb Brizuela com a nou líder, amb 7 punts ràpids que han apropat a Espanya a només 3 punts. Brooks i Nembhard, tanmateix, ha sortit al rescat, tornant a estar al Canadà en el lluminós. En els últims minuts, Espanya s'ha tornat a apropar, gràcies a Pradilla i a Brizuela, espectacular en el tir, encara que el Canadà i el seu elenc de grans jugadors han tornat a reaccionar.

El cop definitiu ha estat un triple de Barrett quan faltaven 38 segons, el qual li ha donat al Canadà una deferència de 5 punts que ja ha estat impossible d'igualar per Espanya.