La selecció espanyola femenina de futbol ha completat aquest dimecres una fase de grups perfecta en vèncer el Brasil en la tercera jornada, per 0-2, gràcies als d'Athenea del Castillo. i d'Alèxia Putellas. Espanya, que abans havia guanyat el Japó (2-1) i Nigèria (1-0), aconsegueix així una brillant classificació per als quarts de final, en els quals s'enfrontarà a la millor 3a del grup A o B, una posició encara per decidir.

Espanya no ha completat un gran partit, una mica dubitativa amb la pilota als peus, encara que s'ha trobat amb l'expulsió de Marta Vieira Da Silva abans del descans, una vermella justa que ha aplanat el camí per a Espanya, que en la segona meitat ha certificat la victòria, un pas més per aconseguir el somni d'una medalla en els Jocs Olímpics de París 2024.

Expulsió i llàgrimes de Marta Vieira Da Silva

La selecció espanyola ha estat molt superior en la primera meitat a una Brasil que se n'ha anat al descans sense haver generat ni una sola ocasió de gol. Espanya ha apostat per un joc de possessió, per aplicar la calma, conscient que el perill del Brasil ve quan té espais al davant. En el minut 8 ha pogut marcar Jenni Hermoso, que no ha arribat per poc a un centre mesurat. I poc després, Espanya ha aconseguit marcar, encara que el gol de Lucía García ha estat anul·lat per fora de joc (13'). I més clara ha estat la següent ocasió, una rematada d'Eva Navarro que Taciane ha tret sota pals.

I en el temps de descompte ha arribat una de les imatges dels Jocs Olímpics, les llàgrimes de Marta Vieira Da Silva, llegenda viva del futbol femení. La brasilera ha arribat tard a una pilota dividida amb Athenea, a la qual ha colpejat violentament al rostre, una expulsió molt clara que ha deixat en xoc la jugadora, sis vegades Pilota d'Or i doble medallista olímpica. Marta se n'ha anat als vestidors entre llàgrimes, una imatge que ja forma part de la història del futbol femení i dels Jocs Olímpics.

Athenea i Alèxia confirmen la superioritat d'Espanya

Just començar la segona meitat, el Brasil ha pogut marcar l'1-0, en un xut de Kerolin que ha atrapat Cata Coll. L'ocasió, però, només ha estat un miratge, ja que Espanya no ha tardat a recuperar el control, per buscar el gol que li donés la victòria i la primera posició del grup. En el minut 65, Alexia Putellas ha estat a prop del 0-1, però no ha arribat per poc a un bon centre. Finalment, la Roja ha aconseguit trencar el mur brasiler, en un centre de Mariona Caldentey que Athenea del Castillo, aprofitnant la mala sortida de Lorena, ha completat amb èxit (68'). I poc després ha pogut arribar el segon, en un xut de Laia Codina que ha desviat Lorena.

Els últims minuts han estat marcats per la lesió de Cata Coll, que ha hagut de deixar el seu lloc a Misa per un cop que l'ha deixat commocionada, i pels intents infructífers del Brasil per intentar aconseguir l'empat, per intentar passar als quarts de final com una de les millors terceres. Ja en el descompte, Alèxia ha certificat la victòria amb un xut espectacular.