Espanya no és només un 11 titular. Luis de la Fuente té a la seva disposició un gran llistat de jugadors capaços de mantenir el to i l'estil de joc, i aquest dimarts ho ha tornat a demostrar en golejar Sèrbia amb la unitat B, per 3-0, en un partit que només ha tingut un color, el vermell, i que podria haver acabat amb un marcador molt més ampli.

Luis de la Fuente ha presentat un onze amb diverses novetats importants, tenint en compte que no podia disposar de peces fonamentals com Unai Simón, Dani Carvajal, Rodri, Dani Olmo, Nico Williams i Lamine Yamal, tots ells titulars a la passada Eurocopa. El seleccionador ha optat per un onze compacte, amb Zubimendi, Fabián Ruiz i Mikel Merino en el centre del camp, amb l'afegit d'Alex Baena com a fals extrem, deixant tota la banda esquerra per a Cucurella. A la banda dreta ha jugat Oyarzabal, amb Morata a la punta de l'atac, mentre que la defensa l'han completat Pedro Porro al lateral dret i Vivian i Laporte en l'eix defensiu.

Laporte, celebrant l'1-0 en l'Espanya-Sèrbia / Foto: EFE

Laporte obre el marcador tot just començar

Espanya ha sortit amb molta intensitat, a la recerca de la porteria de Rajkovic i al poc de començar, en un llançament de córner, ha rebut el premi, en una rematada de cap de Laporte que ha acabat en l'1-0 (5). Sota una pluja molt intensa, la selecció espanyola ha continuat atacant, per rematar el partit davant una Sèrbia incapaç de contenir en cabal ofensiu de la Roja. En el minut 16, Oyarzabal ha posat a prova Rajkovic i, just després, Mikel Merino ha enviat una rematada de cap al pal.

Sèrbia ha intentat treure's la pressió de sobre, estirar l'equip, però el centre del camp era d'Espanya, per la qual cosa els de De la Fuente, amos de la situació, han seguit generant perill. En el minut 27, Zubimendi ha disparat fora, per poc, i en el 34' ha estat el torn d'Oyarzabal, que s'ha tornat a trobar amb un Rajkovic molt atent. Abans del descans, l'ha tingut Morata, en una excel·lent rematada de cap que, de nou, ha desviat el porter serbi, el millor del seu equip en la primera meitat.

Oyarzabal ha completat un gran partit / Foto: EFE

Morata falla un penal i sentencia la victòria

El segon temps ha començat com ha acabat el primer, amb la selecció espanyola atacant, a la recerca de més gols. En el minut 49, Morata ha estat a prop, però la seva mitja volta ha sortit fora. I més cara ha estat la següent, un penal per unes mans en un xut de Pedro Porro, una ocasió molt clara que Morata ha desaprofitat, en disparar per sobre del travesser. Espanya estava sent molt superior i finalment ha trobat el premi, en una ràpida combinació que, ara sí, ha aprofitat Morata per superar Rajkovic, amb un xut al pal llarg (65).

El 2-0 ha sentenciat el partit, ja que Sèrbia s'ha ensorrat definitivament. Per rematar-lo, el conjunt visitant s'ha quedat amb 10, per una falta de Pavlovic sent l'últim defensa, una ocasió que Alex Baena, a més, ha convertit en el 3-0. En ple festival d'Espanya, Pedri ha enviat una volea al travesser. La selecció de De la Fuente ja està en els quarts de la Nations League.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!