La selecció espanyola no ha començat com esperava la nova edició de la Nations League en la seva estrena com a campiona d'Europa. El conjunt de Luis de la Fuente no ha pogut passar del 0-0 inicial contra una Sèrbia força defensiva que ha aconseguit deixar la porteria a zero, un resultat que ha celebrat com una victòria.

Luis de la Fuente ha apostat per l'onze més aproximat a l'equip de gala que es va imposar a l'Eurocopa d'Alemanya 2024, amb els canvis obligat d'Unai Simón, Rodri i Morata. El porter, lesionat, ha estat substituït per Raya, mentre que el migcampista i el davanter, sancionats per la UEFA per conducta inapropiada a les celebracions, de l'Euro, per cantar "Gibraltar és espanyol", han estat suplerts per Zubimendi i Ayoze. La resta de l'equip l'han format Carvajal, Le Normand, Laporte i Cucurella a la defensa; Fabián i Dani Olmo a el centre del camp; i Nico Williams i Lamine a l'atac.

De la Fuente Carvajal España EFE
De la Fuente i Dani Carvajal en el Sèrbia-Espanya de la Nations League / Foto: EFE

Jovic perdona en l'única ocasió de Sèrbia

Espanya ha entrat bé al partit, seriosa al darrere i perillosa a dalt, amb Lamine Yamal com a líder de l'atac. Sèrbia, per la seva part, ha optat per esperar, per evitar deixar espais i sortir al contraatac en cada recuperació. Malgrat el domini espanyol, l'equip de De la Fuente ha patit per completar els seus atacs, fins al punt que la primera gran ocasió no ha arribat fins al minut 29, en un xut de Nico Williams que ha sortit fora. Tot seguit ha estat el torn de Fabián Ruiz, que no ha aconseguit donar-li potència al seu xut. I a la següent acció ho ha intentat Ayoze, que s'ha trobat amb Rajkovic.

I quan semblava que el 0-1 estava a prop d'arribar, s'ha produït l'acció més perillosa de la primera part, i ha estat de Sèrbia. Zivkovic s''ha inventat una assistència mil·limètrica per a Jovic, que es queda sol davant de Raya. L'exdavanter del Reial Madrid, amb tot de cara per marcar, ha disparat fora.

Dani Olmo España EFE
Dani Olmo no ha pogut brillar en el partit d'Espanya contra Sèrbia / Foto: EFE

Espanya xoca contra el mur serbi

L'escenari no ha variat en la segona meitat. Espanya ha dominat la possessió, mentre que Sèrbia esperava pacient el seu moment. En el minut 49, de fet, els locals han pogut marcar, però el xut d'Ilic ha sortit desviat, per poc. La rèplica d'Espanya ha estat una falta lateral de Lamine Yamal que Dani Carvajal ha rematat forçat. A mesura que han anat passant els minuts, la fortalesa física de Sèrbia s'ha anat esvaint, fruit del desgast, el que ha provocat que Espanya trepitgés àrea amb més facilitat.

En el minut 56, ho ha intentat Fabián Ruiz, amb un xut massa alt, i molt més clara ha estat la doble ocasió següent. Primer, Grimaldo ha posat en un compromís Rajkovic, en un llançament de falta. El rebot ha caigut als peus de Lamine Yamal, que ha vorejat el gol amb una rosca que ha llepat el pal de la porteria de Sèrbia. I el davanter blaugrana ha tornat a intentar-ho tot seguit, amb un xut que ha desviat el porter serbi. Els últims minuts han estat un assetjament total, amb Sèrbia incapaç de sortir de la seva àrea. De la Fuente ha afegit presència a l'àrea, amb l'entrada de Joselu, però la selecció espanyola no ha pogut superar el mur serbi. Diumenge, segona jornada, a casa i contra Suïssa.