La federació canadenca de futbol ha suspès la seleccionadora de l'equip femení, Bev Priestman, pels Jocs Olímpics de París, que van arrencar fa només 2 dies. El motiu de l'expulsió ha estat la utilització de drons per espiar els entrenaments dels equips rivals abans dels Jocs. La suspensió de Priestman arriba després que dos dels membres del seu cos tècnic hagin estat acomiadats per utilitzar drons per espiar el seu rival Nova Zelanda, conjunt al qui va guanyar per 2-1 en el seu debut a París 2024. 

Un dia abans de partit entre les dues seleccions, la policia va identificar un home per l'ús d'un dron que va fer volar durant l'entrenament de Nova Zelanda a Sant Etienne els dies 19 i 22 de juliol. Els jugadors i el cos tècnic de Nova Zelanda es van adonar de la presència de l'aparell. Ràpidament, van detenir l'home i se'l va identificar com un membre de la selecció canadenca. Priestman va anunciar que no s'asseuria a la banqueta per dirigir l'equip contra Nova Zelanda en el primer partit per “mantenir l'esportivitat”. 

Espionatge amb drons

El director i secretari general de la federació, Kevin Blue, ha informat que "en les últimes 24 hores ha arribat a la nostra atenció informació addicional sobre l'ús previ de drons contra oponents abans de París 2024. A la llum d'aquestes noves revelacions, hem decidit suspendre a Bev Priestman durant la resta dels Jocs Olímpics i fins que finalitzi la nostra revisió externa independent anunciada recentment", ha apuntat el comunicat oficial. A partir d'ara, serà l'entrenador assistent Andy Spence, que ja va dirigir el primer partit, qui comandarà a l'equip durant la resta dels Jocs Olímpics de París 2024.

El passat dimecres, el Comitè Olímpic Canadenc va sancionar a l'analista no acreditat Joseph Lombardi i a l'entrenadora assistent Jasmine Mander, a qui Lombardi va enviar un informe després de dos incidents amb un dron abans del debut olímpic. Segons el que ha explicat la federació, l'actual campiona olímpica ha utilitzat aquesta pràctica de drons durant més temps per espiar els entrenaments del seu rivals i el mitjà canadenc TSN afirma que tant l'equip nacional masculí com el femení han gravat sessions a porta tancada dels seus rivals durant anys.

En paral·lel, la selecció del Brasil també s'ha vist immersa en la polèmica per l'ús d'un dron a la Vila Olímpic i el Comitè Olímpic brasiler s'ha vist obligat a sortir a donar explicacions. "És falsa la informació que el cap del Comitè Olímpic Brasiler ha estat detingut després d'elevar un dron sobre la Vila Olímpica. Un policia francès vestit de civil se li va acostar i li va recordar que no tornés a volar el dron durant els Jocs. No va haver-hi arrest ni pagament de multa", aclareixen els brasilers.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!