Els esports de raqueta han estat uns dels grans protagonistes de la jornada dominical dels Jocs Olímpics de París 2024, que ja entren en el seu equador. El gran nom ha estat el de Novak Djokovic, que amb 37 anys ha completat el cercle aconseguint l'últim títol que li faltava en el seu inigualable palmarès, l'or olímpic, en imposar-se a Carlos Alcaraz en un final èpica. I també han somrigut Cristina Bucsa i Sara Sorribes, que han obtingut el bronze en superar la parella txeca formada per Karolína Muchová i Linda Nosková.

L'altra gran imatge de la jornada ha estat la de Carolina Marín plorant desconsolada després de lesionar-se en les semifinals de bàdminton. L'andalusa, que viu una autèntica odissea amb les lesions de genoll, anava llançada cap a la final, olorova a medalla d'or, però la desgràcia s'ha acarnissat amb ella i s'ha tornat a lesionar de gravetat el genoll. També s'ha quedat sense medalla el golfista Jon Rahm, que després de tenir la medalla d'or a les seves mans, s'ha desfet, fins a acabar en 5a posició. El fermall d'or a una gran jornada de Jocs Olímpics l'ha posat Noah Lyles, que s'ha imposat a la sempre espectacular final dels 100 metres.

Carlos Alcaraz, plata després de caure contra Djokovic en París / Foto: Europa Press

Djokovic ja és d'or en superar Alcaraz en una final èpica

Novak Djokovic va aterrar a París una mica tocat físicament, pels seus problemes al genoll dret, encara que conscient que havia arribat el moment del tot o res. Al serbi només li faltava la medalla d'or d'uns Jocs Olímpics per completar un palmarès impol·lut, i per a això havia de vèncer un Carlos Alcaraz en plena forma, tant físicament com anímicament.

I Nole ho ha aconseguit en completar un partit espectacular en el qual ha sabut aguantar els moments delicats, quan Alcaraz ha estat molt a prop de trencar-li el servei. Els dos sets se n'han anat al tie-break, moments en què Djokovic ha posat tota la carn a la graella, el seu millor tennis, amb cops espectaculars que han trasbalsat un Alcaraz que s'ha hagut de conformar amb una plata de gran valor.

Carolina Marín, després de caure lesionada / Foto: Europa Press

La desgràcia de Carolina Marín viu un altre trist capítol

L'altra cara de la jornada, per desgràcia, ha estat Carolina Marín, que en una fracció de segon ha passat de la glòria a l'infern. L'andalusa, campiona en Rio 2016, es va perdre els de Tòquio per una gravíssima lesió, la ruptura del lligament encreuat anterior al genoll dret. I el calvari no va acabar allà, ja que dos anys després, el 2021 i amb la ment posada en el Mundial que s'anava a disputar a Huelva, la seva ciutat natal, Marín va patir la ruptura del lligament encreuat anterior i els dos meniscos del seu genoll esquerre.

París, doncs, havia de ser la ciutat de la redempció. Carolina Marín havia superat totes les eliminatòries amb autoritat i en les semifinals estava passant per sobre de la xinesa He Bingjiao. Havia guanyat el primer set per 21-14 i dominava el segon per 10-5, a 11 punts de la final. Ha estat llavors quan Carolina Marín ha notat alguna cosa al seu genoll dret. S'havia trencat de nou. Les imatges de desesperació han estat terribles, fins al punt que es va iniciar una campanya perquè se li lliuri a l'esportista una medalla de bronze per ser semifinalista, com es fa en altres disciplines com a judo o boxa. La petició no ha estat atesa pel COI.

Noah Lyles, nou home més ràpid del món / Foto: EFE

Noah Lyles s'imposa a la final dels 100m dels Jocs Olímpics

Noah Lyles es va convertir aquest diumenge en el nou home més ràpid de l'actualitat, el rei de la velocitat, en imposar-se a la sempre espectacular final dels 100 metres dels Jocs Olímpics. La final va ser molt emocionant, fins al punt que els atletes van haver d'esperar per saber qui havia guanyat, ja que Lyles havia marcat el mateix temps que el jamaicà Kishane Thompson, 9,79 segons.

El nord-americà s'ha acabat imposant per mitja centèsima, un èxit que l'ha fet embogir, ja que l'atleta és conegut per la seva capacitat per ser un xou man allà on va. El tercer classificat de la final va ser el nord-americà Fred Kerley, que en els Jocs Olímpics de Tòquio va ser tercer.

Sara Sorribes i Cristina Bucsa han aconseguit la medalla de bronze / Foto: EFE

Sorribes i Bucsa aconsegueixen un bronze que té gust d'or

També han acabat entre llàgrimes, encara que en el seu cas d'alegria, el partit de dobles de tennis entre Sara Sorribes i Cristina Bucșa i les txeques Linda Nosková i Karolína Muchová, que s'han portat les espanyoles per un contundent 6-2, 6-2.

Sorribes i Bucșa no han donat cap opció als seus rivals, trencant el seu servei de bon començament en els dos sets i mantenint el seu en tots els jocs. El partit ha quedat pràcticament decidit en el tercer joc del segon set, quan la dupla espanyola ha aconseguit el segon break i s'ha posat 3-0 a favor, una distància que no han desaprofitat per penjar-se al coll una medalla de bronze que té gust d'or.

Jon Rahm, en la seva participació en els Jocs Olímpics de París / Foto: Europa Press

Jon Rahm s'enfonsa quan estava a prop de les medalles

Una altra medalla que s'ha esfumat per a delegació espanyola aquest diumenge ha estat la de golf, disciplina en la qual hi havia posades moltes esperances gràcies a Jon Rahm. El basc n'havia aconseguit una d'espectacular remuntada, fins a posar-se amb quatre cops d'avantatge sobre el segon classificat, el que li deixava molt a prop amb només de les medalles, si no de l'or. Rahm, que es va perdre la cita de Tòquio per culpa de la Covid-19, s'apropava al gran somni.

I ha estat llavors quan Rahm s'ha enfonsat. Ha firmat 2 bogeys als forats 10 i 11 i un doble-bogey al forat 14, un daltabaix que li ha fet baixar la classificació, fins a acabar la competició en una d'agredolça 5a posició. "El meu objectiu és estar a Los Angeles", ha afirmat un Rahm molt contrariat en acabar la seva participació.