Alexander Sorloth està vivint un inici de temporada complicat amb l'Atlètic de Madrid. Després de la seva arribada al club blanc-i-vermell, les expectatives eren altes, però el davanter noruec no ha aconseguit trobar la seva millor versió sota les ordres de Diego Simeone. Malgrat haver disputat 502 minuts en 11 partits, només ha aconseguit marcar un gol, i va ser en la primera jornada davant del Vila-real. Des d'aleshores, el seu rendiment en l'Atlético ha estat irregular, i Simeone l'ha deixat a la banqueta en diverses ocasions, la qual cosa ha generat frustració en el jugador.

El sistema de Simeone no sembla adaptar-se del tot a les característiques de Sorloth, que s'ha mostrat incòmode en l'esquema del tècnic argentí. Encara que ha estat titular en set partits, la seva falta d'eficàcia de cara a porta està afectant la seva confiança, i l'afició matalassera esperava molt més d'ell. Tanmateix, aquesta aturada internacional amb la selecció noruega ha estat un respir per al davanter. Amb Noruega, sota la direcció de Stale Solbakken, Sorloth ha recuperat la seva millor versió, sent titular en ambdós partits de la UEFA Nations League i anotant gols en ambdos partits.

Sorloth | LaLiga

En el seu primer duel, Sorloth es va enfrontar al seu company d'equip, Jan Oblak, quan Noruega va vèncer Eslovènia amb un marcador de 3-0. Erling Haaland i Sorloth es van entendre a la perfecció, amb Sorloth anotant el segon gol del partit i assistint Haaland per al tercer. Aquest rendiment amb la seva selecció ha demostrat que el davanter encara té molta pólvora, i el seu problema sembla estar en el sistema de l'Atlético i no en la seva capacitat golejadora.

Davant d'Àustria, malgrat la contundent derrota per 5-1, Sorloth va tornar a marcar, segellant una bona setmana a nivell individual amb un cop de cap en una falta lateral. Encara que la sortida en fals del porter austríac va facilitar el gol, Sorloth va deixar clar que pot continuar sent letal en l'àrea rival. Aquests dos gols amb Noruega han omplert de confiança a l'atacant, qui ara torna a Madrid amb l'objectiu de revertir la seva situació en l'equip.

Tanmateix, Sorloth té clar que si la seva situació no millora en els propers mesos, podria buscar una sortida al gener. El davanter no està disposat a seguir en un equip on no se sent còmode ni valorat, i ja ha enviat un missatge clar a Simeone: necessita més minuts i un sistema que s'ajusti millor a les seves qualitats. Si l'Atlètic de Madrid no troba la manera d'aprofitar el seu talent, el noruec podria acomiadar-se del Metropolità abans de l'esperat.