Comença la inèdita Supercopa d’Espanya. Aquest dimecres arrenca el nou torneig de la Federació Espanyola (RFEF) que tindrà lloc a l’Aràbia Saudita els pròxims tres anys i es disputarà per primera vegada en una final four. Els participants són el Barça, que va ser el campió de la Lliga, el València, el campió de la Copa del Rei, l’Atlètic de Madrid, segon classificat a la Lliga i el Reial Madrid, tercer.
L'Aràbia Saudita, l'escenari de la Supercopa
No és la primera Supercopa que es juga lluny del territori espanyol. El 2018 es va disputar a partit únic al Marroc i amb el Barça aixecant el títol. Però aquesta edició està sota lupa. L’escenari serà la ciutat de Jiddah i aquesta elecció va generar molta polèmica. Amnistia Internacional es va oposar, però la Federació va fer cas omís a l’advertiment d’un país que ha estat titllat d’antidemocràtic i de vulnerar els drets humans.
L’organisme presidit per Luis Rubiales va assegurar que garantirien l’accés de les dones a l’estadi, però, en tot cas, portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita ha estat una manera de maquillar les carències del país de la península Aràbiga.
El format és un èxit econòmicament
Econòmicament, el format és un èxit. Els semifinalistes s’emportaran prop de 9 milions d’euros, mentre que els finalistes s’embutxacaran 12 milions. El King Abdullah Sports City serà l’estadi on es jugarà la Supercopa i aquest camp té una capacitat per acollir fins a 62.000 persones. Però d’aficionats espanyols hi haurà ben pocs. La Federació va posar a disposició dels clubs 12.000 entrades, però entre els quatre equips s’han venut poc més de 1.000.
Tot preparat perquè rodi la pilota amb la primera semifinal entre el Reial Madrid i el València aquest dimecres a les vuit del vespre hora catalana, mentre que el debut del Barça serà aquest dijous contra l’Atlètic de Madrid a la mateixa hora. El campió es coneixerà diumenge 12 de gener.