Que el futbol femení ha fet un pas endavant és una realitat. El Mundial de Futbol de França del 2019 va obrir una finestra a la visibilització massiva d’un esport que ha estat pràcticament ignorat per les grans organitzacions durant dècades.
La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), liderada per Luis Rubiales, és prou llesta per saber on hi ha diners i on hi ha negoci. Ho ha demostrat amb la Supercopa masculina, enviant els equips a l’Aràbia Saudita per jugar un format innovador que no va deixar indiferent a ningú. Després del boom mediàtic viscut l'any passat amb el futbol femení, el president ha virat la seva atenció cap a aquest esport, malgrat que les seves intencions de vegades es queden al tinter.
Luis Rubiales comentava el mes passat que “el futbol femení és la nostra prioritat”, però, a l’hora de la veritat, les paraules se les ha emportat el temporal Gloria. Bé és cert que la celebració d’una Supercopa femenina, la primera en la història d’Espanya, era una proposta ambiciosa i que impulsava aquest esport, però l’elecció de les dates no ha estat la més encertada.
El clàssic femení (Atlètic de Madrid - Barça) es disputava el dijous a les 8 del vespre, just enmig dels partits del Madrid i del Barça de la Copa del Rei. El president de la Federació ha demostrat poca intel·ligència a l’hora de situar el partit més aclamat del futbol femení enmig de l’eliminatòria de la Copa del Rei, sent les dues competicions organitzades per la RFEF.
A més, la final que enfrontarà el Barça i la Reial Societat aquest diumenge a l’Helmántico de Salamanca (12:00h / TV3) coincidirà pràcticament amb el derbi basc de la Lliga Santander (14:00h). Aquest horari ajustadíssim no ajuda al fet que els seguidors dels finalistes donostiarres centrin l’atenció en la final femenina. L’excusa de la Federació ha estat simple: no hi havia cap alternativa al calendari.
Barça i Reial Societat, a la final
Més enllà de qualsevol polèmica, el Barça té una oportunitat única d’embutxacar-se el primer títol nacional de la temporada. Les jugadores de Lluís Cortés vénen de guanyar la semifinal per 2-3 a l’Atlètic de Madrid i arriben com a grans favorites per la final.
L’atractiu d’aquest partit, més enllà de ser una final entre dos dels equips nacionals més forts, és que seria el primer enfrontament que tenen en aquesta temporada. La vaga femenina per reivindicar la firma del Conveni Col·lectiu va coincidir amb el partit que disputaven les dues finalistes. Per tant, el Barça tindrà l’oportunitat de jugar per primer cop aquesta temporada contra les donostiarres i de fer història per guanyar la primera Supercopa.