Ni 48 hores ha trigat l'ambiciós projecte de la Superlliga europea a enfonsar-se.

I és que després d'una tarda de rumors sobre la possible sortida d'un dels 12 clubs fundadors de la nova competició, els sis equips anglesos han decidit marxar. Primer ho ha fet el Manchester City i una hora després ho han fet el Liverpool, el Tottenham, l'Arsenal, el Manchester United i el Chelsea. "Hem comès una errada i demanem perdó", assegura l'Arsenal en el seu comunicat.

Aquesta decisió xoca frontalment amb les declaracions de Florentino Pérez, el president de la Superlliga, que en una entrevista al programa El Chiringuito, de Mega, va afirmar que els 12 clubs fundadors havien firmat un document vinculant per evitar precisament que hi hagués desercions.

Madrid, Barça, Atlètic, Juve, Inter i Milan segueixen, de moment

Malgrat la desbandada dels clubs anglesos, els tres equips de la Lliga espanyola i els tres de la Sèrie A han decidit tirar endavant amb el projecte de la Superlliga, segons va informar durant la matinada la Cadena Ser.

Això no vol, però, que aquest dimecres hi pugui haver més sortides, ja que des d'Itàlia s'assegura que el Milan s'està plantejament seriosament la seva continuïtat.

El Manchester City, el primer a sortir de la Superlliga

Als voltants de les 22:30 h d'aquest dimarts, el Manchester City ha fet un comunicat afirmant la seva renúncia: "El Manchester City Football Club pot confirmar que ha promulgat formalment els procediments per retirar-se del grup que desenvolupa plans per a una Superliga Europea".

Aleksander Čeferin, president de la UEFA, ha afirmat després de la notícia: "Estic encantat de tornar a rebre el City de tornada a la família de futbol europeu. Han mostrat gran intel·ligència escoltant la seva afició".

Una hora després, i en molt pocs minuts de diferència, ho han fet els altres 5 conjunts anglesos, sentenciant definitivament el projecte liderat per Florentino Pérez.

Florentino Pérez, president de la Superlliga europea / EFE

Abans de tots l'enrenou, els mateixos jugadors del Liverpool asseguraven en un comunicat conjunt de la plantilla: "No volem que passi".

Reunió d'urgència dels 12 clubs

El gir dels esdeveniments ha provocat que els 12 membres fundadors de la Superlliga hagin convocat una reunió d'urgència a la nit d'aquest dimarts per abordar la nova situació.

Per un costat, hi havia un grup d'equips que volien seguir endavant amb el projecte, ja que consideren que donar un pas enrere ara era molt perjudicial. En aquest grup estaven, entre d'altres, el Reial Madrid, el Manchester United i la Juventus. De fet, Ed Woodward, president del Manchester United i vicepresident de la Superlliga, ha presentat la seva dimissió en veure com els amos del club decidien sortir del projecte.

Per un altre, estaven els clubs que no veien clar el projecte després de les crítiques rebudes. Aquest grup el lideraven el Manchester City i el Chelsea.

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / EFE

L'Assemblea de Compromissaris del Barça té l'última paraula

En el cas del FC Barcelona, TV3 ha avançat que Joan Laporta es va assegurar una carta sota la màniga per poder sortir del projecte, i aquesta va ser afegir una clàusula al contracte pel qual el Barça no formaria part de la Superlliga si els seus socis, a través de l'Assemblea de Compromissaris, així ho decidia.

Veurem si aquesta votació s'acaba realitzant o si, com sembla, en el moment de l'Assemblea el projecte de la Superlliga ja està tocat i enfonsat.

 

Imatge principal: la Champions Legue sembla que continuarà sent la màxima competició del futbol europeu / Adidas