Revolució total a la Superlliga europea. En la recerca de consolidar-se com l'esdeveniment més important del futur dintre del món del futbol, A22, l'empresa motriu del projecte, ha anunciat aquest dimarts que ha enviat una proposta a la UEFA i a la FIFA per obtenir el reconeixement oficial de les seves noves competicions, que presenten una cara molt diferent de la idea original, amb un nou nom i un format totalment innovador, que ara no relega les competicions nacionals en un segon pla, sinó que dona espai també a la meritocràcia esportiva.
La Superlliga es rebateja en Lliga Unify i anhela una revolució definitiva
El gir que ha fet la Superlliga ha estat de 180 graus. Començant pel nom, que passarà a ser 'Lliga Unify'. Però aquest canvi només és la punta de l'iceberg de la revolució que ha buscat A22 en el seu projecte. El que més cal destacar és l'innovador format que ha presentat. Oblidant el sistema 'elitista' que va idear quan va néixer, aquesta nova competició proposa un model en el qual la participació dels clubs depèn del seu rendiment en les seves respectives lligues nacionals de cada temporada.
Amb aquesta modificació, la ja antiga Superlliga vol ajustar-se plenament a la definició de la UEFA de 'Model Esportiu Europeu'. La Lliga Unify comptarà amb 96 clubs participants, que es dividiran en quatre categories: Star (1a), Gold (2a), Blue (3a) i la Union (4). I el més important de tot: aquestes divisions no seran tancades, sinó que hi haurà ascensos i descensos. La Star League i la Gold League, les dues divisions més altes, estaran formades per 16 equips dividits en dos grups de vuit. En canvi, les dues últimes, Blue i Union, disposaran de 32 equips i quatre grups de vuit. El sistema d'aquestes lligues serà una primera fase de grups clàssica (partits d'anada i tornada entre tots els membres), i una fase final a partir de quarts, més una posterior Final Four amb una única seu.
Tots els partits en obert i molta importància per al futbol femení
Un dels elements centrals que tindrà la Lliga Unify és que gaudirà d'un servei d'streaming que emetrà tots els partits en directe, amb dues possibilitats: veure'ls de forma gratuïta amb publicitat o pagar packs prèmium amb preus assequibles. L'objectiu d'això és apropar el futbol a l'aficionat, rendir-lo universal.
A banda, aquest projecte també inclou una competició femenina, que tindrà alguna lleugera modificació respecte a la masculina. En total seran 32 equips, dividits en dos grups: lliga Star i Gold. En cada una d'elles hi haurà 16 clubs. El format també seria clàssic: una fase de grups i eliminatòries a partir de quarts. Les semifinals passarien a ser a partit únic.
A22 vol donar la mà amb la UEFA i la FIFA
Aquest nou projecte ha estat presentat a través d'un vídeo en què Bernd Reichart, director general de l'empresa A22, ha explicat tots els detalls: "A22 està enfocada a assolir un creixement i desenvolupament sostenibles per al futbol. Duent a terme el nostre treball hem identificat una sèrie de reptes crítics a què s'enfronta el nostre esport, com l'augment dels costos de subscripció per als aficionats, un calendari de partits insostenible, una inversió inadequada al futbol femení i la insatisfacció amb les actuals competicions paneuropees des del punt de vista del format i la governança. La nostra proposta pretén aportar solucions”.
A més, Reichart també ha volgut donar la mà amb la UEFA i la FIFA per arribar a un acord: "Ara és el moment que tots els membres del món del futbol, incloses la UEFA i la FIFA, aportin una veritable innovació que anteposi l'experiència de l'aficionat a preus assequibles, el benestar dels jugadors i la competitivitat dels partits. Mantenim el nostre compromís de fomentar relacions basades en el respecte mutu, la transparència i el diàleg constructiu. Els aficionats, jugadors, clubs, lligues i altres grups que conformen la família del futbol no mereixen menys”.