La Superlliga no arrencaria si no compta amb l'aprovació de la UEFA per poder posar-la en marxa. Així ho admet Bernd Reichart, el CEO de A22 Sports Management, la consultora que lidera el projecte de la Superlliga ideat per Florentino Pérez. En una entrevista publicada per 'El País' aquest cap de setmana passat, Reichart, reconeix que necessiten sol·licitar autorització a la UEFA per llançar aquest projecte, tal com indica el TJUE en el seu dictamen: "Sempre es complirà amb el procediment. Estem vinculats des de la Unió Europea a les lleis de la Unió Europea...complirem amb això al peu de la lletra".

Tanmateix, Reichart també va afirmar que presentaran una nova demanda contra la UEFA sol·licitant que el jutjat del mercantil de Madrid anul·li el reglament de la màxima autoritat del futbol europeu que ha recolzat la sentència de dijous passat 21 de desembre del TJUE. No obstant això, tal com recull el mitjà Iusport, aquesta nova demanda no hauria de passar pel TJUE, ja que, amb la doctrina establerta en aquest cas, seria competència de la justícia espanyola.

Un assumpte que podria arribar al Tribunal Suprem espanyol i, en última instància, al TGUE (Tribunal General de la UE). A més, aquest mateix mitjà destaca que el procés judicial iniciat el 2021 pel Jutjat del Mercantil número 17 de Madrid, s'ha quedat sense objecte en la causa, per la qual cosa probablement el jutjat apostarà per arxivar-la.

La posada en marxa de la Superlliga, si arribés a superar tots els procediments judicials i comptés amb el vistiplau de la UEFA, podria suposar per a la majoria dels clubs espanyols una pèrdua del 55% dels seus ingressos, mentre que el Reial Madrid i el FC Barcelona mantindrien la seva capacitat comercial i generarien ingressos que superarien els 400 milions d'euros. Una situació que es traslladaria en una mesura o una altra també a la resta de lligues i clubs del continent europeu, que veurien minvats els ingressos dels clubs més modestos en benefici de les elits del futbol europeu.

Televisió

Després de l'anunci de la sentència del TJUE, Reichart va anunciar que els partits de la Superlliga es podrien veure de forma gratuïta en una plataforma de streaming – també anomenada OTT – sota el nom d'Unify, i que es finançaria la competició a través de publicitat. Una afirmació que ha causat enrenou i deixat moltes incògnites, ja que afectaria de ple als principals operadors de televisió de tot el continent.

Entre els dubtes sorgits i no aclarits encara per A22 és la fórmula per la qual es pagarien els drets televisius acordats pels clubs fundadors de la Superlliga, que, d'acord amb el comunicat en el moment del llançament del projecte, suposarien un 20% dels aproximadament 4.000 milions que ingressarien els equips.

Tampoc no queda clar com es realitzaria el pagament del 8% que es van comprometre a cedir al fons solidari per compensar a la resta del futbol europeu. Per tant, els dubtes sobre Superlliga continuen sense aclarir-se mentre que el futbol europeu manté la seva posició en contra d'aquesta nova competició.