L'exblaugrana Thierry Henry ha anunciat aquest divendres que abandona totes les xarxes socials. El francès ho fa per protestar pels sistemes de control i regulació que duen a terme les grans plataformes. "Des de demà mateix, m'esborro de les xarxes socials fins que la gent al poder sigui capaç de regular totes aquestes plataformes amb el mateix afany i rotunditat amb què actuen quan s'infringeix un copyright", anuncia Henry al seu compte oficial del Twitter.
Henry denúncia racisme, assetjament i tortura psicològica
I l'exdavanter no acaba aquí la seva denúncia, ni de bon tros, ja que es mostra molt crític amb la facilitat que tenen les persones per atacar immunement a la resta aprofitant l'anonimat que els faciliten les xarxes socials. "El nivell brutal de racisme, assetjament i tortura psicològic cap als individus és massa tòxic com per a ignorar-ho. S'ha d'actuar amb responsabilitat", denúncia.
I és que per a Henry, el sistema actual ha fracassat i no es pot permetre els atacs sistemàtics que reben les persones per part d'usuaris que s'aprofiten de l'anonimat. "És massa fàcil crear-se un compte, utilitzar-la per assetjar i insultar sense conseqüències si es fa des de l'anonimat. Fins que això no canviï, em desconnecto de totes les xarxes socials. Espero que això canviï aviat", conclou.
Debat a les xarxes socials després de la crítica d'Henry
La campanya iniciada per Henry no ha tardat a tenir un gran èxit a les xarxes socials, en les quals es demana que les plataformes líders, com Twitter, implanti millores. "Tots els comptes han de ser verificats. Tots els comptes han d'estar vinculats a un passaport o una altra forma d'identificació. No serien tants els herois publicant abusos racistes o assetjaments de qualsevol forma quan es pot rastrejar. És una pena que arribi a això, però es requereix un canvi", proposa un usuari.
"La solució és simple. Per crear un compte a les xarxes socials, hauries de verificar-la de la mateixa manera que es fa quan un obre un compte d'apostes. Si algú és menor de 18 anys, els seus pares haurien de verificar el compte per ells", afegeix un altre.
També hi ha qui es mostra contrari, en afirmar que estar obligat a identificar-se amb un nom real permetria a les grans empreses tenir un control més gran sobre els seus usuaris. El debat està servit.