Toni Freixa és advocat, exdirectiu del Barça i actual candidat a la presidència del club blaugrana. I per aquest motiu actualment és una veu pública del barcelonisme en aquestes setmanes prèvies a les eleccions. Titllat per alguns com el candidat continuista de la junta anterior, ell es vol desmarcar d'aquesta etiqueta, igual que passa amb la vessant política.
Català... i espanyol
Entrevistat a La Razón, Freixa ha estat preguntat insistentment per la política, per la relació Barça-Catalunya-Espanya i també de la seva condició política. I assegura que "no volem que la política jugui en aquestes eleccions i considerem que el Barça ha de romandre al marge de la política sigui de la naturalesa que sigui".
Una aposta apolítica que també defensa a nivell personal, igual que va passar en l'entrevista a ElNacional.cat: "A mi com a ciutadà m'interessa la política, però crec que no faré bé el meu paper com a president si tinc biaix polític". I assegura que "és possible un Barça apolític i s'ha aconseguit en alguns moments de la història".
Personalment reconeix que "soc espanyol, això ho deia el meu pare: «Em sento català i, per tant, espanyol»". Però es vol desmarcar de qualsevol ideologia ja sigui política o barcelonista i vol que només es parli del Barça com a club esportiu.
Més política i futbol
A més, Freixa explica que ser català "és una identitat, una cultura, formar part d'un poble que té unes tradicions". I afegeix que "els catalans som gent discreta, prudent, no ens agraden els espectacles públics".
Defensa que és del Barça per sobre de tot i si ha de ser d'alguna selecció, "el meu equip és l'espanyola, per molts motius, entre d'altres perquè és on més jugadors del Barça juguen". Sobre el Reial Madrid diu que és "un club que va ser fundat per catalans i que és el màxim rival del Barça".
Per acabar, preguntat per la reina Letícia, afirma que "la respecto com a Reina i no voldria emetre un judici injust perquè no la conec. Crec que és una digna Reina del nostre país".