Turquia s'ha convertit aquest dimarts en la vuitena i última classificada per als quarts de final de l'Eurocopa d'Alemanya 2024 en vèncer Àustria, per 1-2, en un partit que s'ha decidit amb les accions d'estratègia. Els 3 gols, de fet, han arribat en llançaments de córner, per la qual cosa els 2 aconseguits per Demiral han estat suficients per deixar fora Àustria, una de les grans revelacions del torneig, que havia estat capaç de guanyar un grup amb França i els Països Baixos.

L'equip de Koeman, de fet, serà el rival de Turquia en el partit dels quarts de final, després d'eliminar, folgadament, Romania (0-3), en una victòria liderada per Gakpo que ha rematat Malen en el tram final, amb dos gols.

Àustria Turquia EFE
Els jugadors de Turquia, celebrant un dels gols de Demiral contra Àustria / EFE

Un gol inicial ho canvia tot

El guió previsible del partit s'ha trastocat tot just començar, després de poc més d'un minut, el temps que ha tardat Turquia a avançar-se al marcador. Güler ha executat un córner que Baumgartner no ha aconseguit desviar. La pilota ha quedat morta, la qual cosa ha aprofitat Demiral per marcar el 0-1. La reacció d'Àustria ha estat fulgurant i en només 3 minuts ha generat dues grans ocasions per empatar. En la primera, el xut creuat de Baumgartner ha fregat el pal. I en la segona, la pilota s'ha estavellat en la fusta, en un llançament al primer pal que cap defensa turc no ha aconseguit aclarir.

A partir d'aquest moment, Turquia s'ha ressituat al terreny de joc i Àustria ha començat a patir per generar perill. L'equip de Montella, a més, no ha deixat d'atemorir els de Ragnick, ja que Arda Güler, Yilmaz i Yildiz han estat molt actius i han buscat les sortides al contraatac i el joc entre línies. El primer temps ha acabat amb una ocasió austríaca, en un altre xut de Baumgartner que no ha trobat porteria.

Demiral Austria Turquía EFE
Demiral, després de marcar un gol contra Àustria / Foto: EFE

Turquia resisteix l'assetjament austríac

Ralf Ragnick, descontentament amb el bagatge del seu equip, ha realitzat dos canvis en el descans, ha donat entrada a Prass i a Gregoritsch i ha intensificat la pressió avançada. I el resultat ha estat immediat, ja que Àustria ha arrossegat Turquia en l'inici de la segona meitat. En el minut 51, Arnautovic ha estat a prop d'empatar, però el seu xut l'ha desviat Gunok. I just després ha estat el torn de Laimer, que ha disparat fora. I quan millor estava jugant Àustria ha arribat el 0-2, en un altre córner executat per Güler que Demiral, amb un gran salt, ha rematat al fons de la porteria (59').

Malgrat el gol, Àustria ha continuat igual, atacant amb tot, buscant els passadissos interiors. Amb tot i això, el seu gol també ha arribat en l'estratègia, en un córner que ha rematat Gregoritsch (66'). A partir d'aquest moment, el partit ha estat un atac constant d'Àustria, contra una Turquia molt defensiva que s'ha oblidat de la porteria rival. L'ocasió més clara ha arribat en el minut 94, en una rematada de Baumgartner que Gunok ha desviat amb una intervenció impressionant.