La USAP de Perpinyà no ha començat la nova temporada de la millor manera. 3 jornades, 3 derrotes. El seu botxí d'avui, un Castres que continua amb la bona dinàmica que va agafar en les darreres jornades de la passada campanya. Mentre els de la Catalunya francesa continuen a la cua de la classificació, el Castres es consolida en les primeres posicions, amb 2 victòries i 1 derrota. Malgrat el 3-12 inicial pels de Perpinyà, la reacció dels locals ha estat demolidora. 27-12 per acabar una tercera jornada trista

Des del seu retorn a la màxima categoria del rugbi francès, la Top 14, ara fa 4 temporades, la USAP ha tingut clar que el seu objectiu és mantenir-se a la divisió, sense aspiracions fora del seu abast. L'any passat, la desena posició aconseguida els va deixar un gust d'èxit a la boca, i volien repetir aquesta gesta aquest any. Els de Franck Azéma, però, encara no han tingut el punt de sort necessari per a aconseguir la primera victòria de la temporada. Per segon cop en 3 partits, el Perpinyà ha desaprofitat un avantatge en els darrers minuts i ha marxat cap a casa amb les mans buides.

Un nou inici potent desaprofitat

A la primera jornada, la USAP va visitar el Bayonne i els va sorprendre amb un 7-16 en els primers 27 minuts. A partir d'aquí, atacs fluixos i defenses permissives no van ser problema pels locals, que es van endur el partit per 21-19 gràcies a un penal convertit per Segonds (3 punts) quan faltaven 3 minuts. El guió d'avui, prou similar, però amb menys tensió a la part final. La cama d'Antoine Aucagne, el 10 de l'equip, ha estat un malson pel Castres, que ha vist com els ha clavat 4 penals a la primera part per situar els seus 9 punts per sobre (3-12).

Des d'aquest darrer llançament al minut 36, l'atac de Perpinyà ha desaparegut. Ofegats per la defensa local, no han aconseguit fer cap punt més, mentre el Castres s'ha anat trobant més i més còmode en el partit a mesura que passaven els minuts. A 1 minut del descans ja han començat a posar pressió amb un assaig (5 punts) i transformació (2 punts) per tancar la primera meitat només 2 punts per sota en el marcador.

La segona part, un recital ofensiu. La USAP ha aconseguit aguantar el marcador durant 20 minuts, però un assaig de Palis i la posterior transformació de Popelin han capgirat el marcador. Els visitants no han aconseguit fer cap assaig en tot el partit, i això els ha penalitzat molt, sense cap opció de tornar a entrar al partit. Un nou penal de Popelin ha posat el 20-12 quan quedaven 13 minuts pel final, i semblava que el marcador ja no es mouria. Però una errada defensiva de la USAP quan passaven 4 minuts del 80 ha permès un nou assaig i transformació (Guerois Galisson i Popelin) que ha deixat un resultat final de 27-12 que fa molt més mal a la moral dels d'Azéma.

A post shared by USAP (@usapofficiel)

Toca girar full i centrar-se en el següent

Un cop xiula l'àrbitre el final, l'únic que pot fer l'equip és oblidar-se del resultat i començar a preparar el pròxim partit. Dissabte que ve, la USAP tornarà a buscar aquest primer triomf que els tregui d'aquesta espiral de mals resultats. Reben a casa el Clermont, que porta 2 victòries i 1 derrota.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!