Valentia insuficient del Girona al camp de l'Atlètic de Madrid (3-0). Malgrat que els homes de Míchel ho han intentat en tot moment sent fidels al seu model de joc ofensiu, dos errors de Gazzaniga i un gol de Koke han donat els tres punts a un conjunt matalasser amb moltes cares noves. El partit s'ha començat a desvirtuar al minut 37, quan un curtcircuit del porter gironí tallant un atac fora de l'àrea amb les mans ha provocat una falta que Griezmann ha transformat de forma impecable; i s'ha tancat en l'inici del segon temps, amb un xut central des de fora de l'àrea de Marcos Llorente. Finalment, Koke ha tancat el marcador amb un gol al contracop. Amb aquest resultat, es resisteix el primer triomf gironí a la Lliga, que haurà d'esperar, com a mínim, al pròxim dijous, quan rebi l'Osasuna a Montilivi.

Igualtat entre dos equips de Champions League

El Civitas Metropolitano ha albergat un partit entre dos equips que han patit una severa reestructuració durant aquest estiu. L'Atlètic de Madrid, amb l'objectiu de fer un pas endavant en el seu projecte; el Girona, amb el de no acusar les diferents baixes importants que ha tingut la seva plantilla. Ara bé, el que no ha canviat és l'estil dels dos equips. Míchel s'ha mantingut fidel a la seva idea propositiva que l'ha portat a la Champions League, mentre que Simeone ha mantingut un plantejament més reactiu. Això s'ha traduït en un duel d'un ritme alt, marcat per la igualtat.

Julian Alvarez y Blind luchan un balon durante el Atletico de Madrid - Girona / Foto: EFE
Lluita intensa entre Julián Álvarez i Blind per la pilota/ Foto: EFE

L'Atlètic de Madrid feia mal al contracop. En canvi, el Girona havia d'acumular molts homes prop de l'àrea rival per inquietar Oblak. El primer xut del partit se l'ha apuntat Julián Álvarez, ovacionat com la nova estrella del projecte matalasser, però la primera ocasió clara l'ha tingut el conjunt català. Tsygankov ha connectat una gran centrada al cor de l'àrea madrilenya, tanmateix, cap davanter gironí ha pogut connectar la rematada. El partit avançava sense cap dominador clar fins que el rumb del matx ha canviat per complet al minut 37.

Una pinzellada de Griezmann aprofita l'error de Gazzaniga

Gazzaniga ha tallat una acció d'atac de l'Atlètic de Madrid amb les mans prop de la seva àrea, jugant-se una vermella que els jugadors i aficionats matalassers han demanat amb insistència. Martínez Munuera ha optat per la groga. El Girona se salvava d'una catàstrofe, però no podia evitar el gol de Griezmann, que transformava la falta amb un potent xut al pal de porter. Amb aquesta diana, el matx marxava al descans amb el primer assalt favorable als homes de Simeone.

Gazzaniga rep una polèmica groga durant l'Atlètic de Madrid - Girona / Foto: EFE
L'Atlètic de Madrid demana la vermella directa per a Gazzaniga / Foto: EFE

I si el primer temps havia acabat de forma immillorable per a l'Atlètic de Madrid, l'inici del segon temps ha doblat l'aposta. Després d'una ràpida i precisa combinació al contracop entre Julián Álvarez i Griezmann, Marcos Llorente ha anotat el segon gol del partit amb un obús des de fora de l'àrea que ha entrat centrat. Gazzinaga tornava a quedar senyalat. Després de la segona diana, l'Atlètic de Madrid s'ha vestit d'Atlètic de Madrid del tot: replegament intens i tota la pilota per al Girona.

Koke tanca el partit al contracop

Aquí és quan Míchel ha donat entrada a la joventut d'Almena i Miovski, per tal de buscar alguna genialitat. En aquest context, els homes de Míchel han sumat diverses possessions interessants, però en cap moment han fet sensació de poder igualar el duel. Finalment, el partit ha acabat amb un 3-0 favorable a Atlètic de Madrid, tancat amb un gol de Koke al minut 93, quan el duel ja estava vist per a sentència.