Continuen arribant reaccions de tots els àmbits sobre la revolució que ha suposat l'anunci de la nova Superlliga europea. I és que ara ha estat el torn de Margaritis Schinas, vicepresident de la Comissió Europea, que a través del seu compte oficial del Twitter ha defensat els valors europeus que, segons ell, s'infringeixen amb la nova competició.

margaritis

"Hem de defensar un model europeu d'esport basat en valors, basat en la diversitat i la inclusió. No hi ha marge per reservar-lo per als pocs clubs rics i poderosos que volen estrènyer llaços amb tot el que representen les associacions: lligues nacionals, ascens i descens i suport al futbol base amateur. La universalitat, la inclusió i la diversitat són elements clau de l'esport europeu i del nostre estil de vida europeu", ha escrit el vicepresident grec.

metsola

I tot seguit li ha respost Roberta Metsola, que ostenta una de les vicepresidències del Parlament Europeu. "El futbol té una història en comunitats de tot Europa. És més que un joc, per a molts és part de la seva identitat, part de la seva història personal. És on els desvalguts poden ser campions, on la gent pot somiar, on pot succeir qualsevol cosa. Protegeix el joc bonic".

Macron i Johnson, crítics amb la Superlliga

Una de les reaccions més sorprenents ha estat la d'Emmanuel Macron, el president de la República Francesa, que fins i tot abans que s'oficialitzés la creació de la nova Superlliga europea ja va voler sortir al pas. "El president de la República celebra la posició dels clubs francesos de rebutjar participar en un projecte de Superlliga europea de futbol que amenaça el principi de solidaritat i el mèrit esportiu. L'Estat francès donarà suport a tots els procediments de la LFP (Lliga de Futbol Professional francesa), de la FFF (Federació Francesa de Futbol), la UEFA i la FIFA per protegir la integritat de les competicions federals, siguin nacionals o europees", defensa.

Emmanuel Macron EFE

Emmanuel Macron, molt crític amb la Superlliga / EFE

I també s'ha referit a l'assumpte Roxana Maracineanu, la ministra delegada d'Esports de França. "Un sistema sense criteri esportiu d'accés que reuneix a un club VIP d'alguns de poderosos representa no només la negació del mèrit esportiu, sinó també un autèntic perill per al món del futbol".

I el mateix ha fet Boris Johnson, el primer ministre britànic. "Són uns plans molt perjudicials per al futbol. Els clubs implicats han de preguntar als seus seguidors i a la comunitat futbolística en general abans de prendre qualsevol decisió. Colpejarien al cor del joc domèstic i preocuparan els aficionats de tot el país".

boris

Alemanya també es tanca en banda contra la Superlliga

I un altre dels països que s'ha mostrat totalment contrari a la Superlliga és Alemanya, els clubs convidats de la qual, el Bayern de Munic i el Borussia Dortmund, s'han mantingut fidels a la UEFA. "La Lliga alemanya rebutja qualsevol concepte de Superlliga. Els interessos econòmics d'uns quants clubs capdavanters d'Anglaterra, Itàlia i Espanya no han de donar lloc a la supressió de les estructures establertes en tot el futbol europeu", ha declarat el CEO de la Bundesliga, Christian Seifert.

 

Imatge principal: Europa entra en un intens debat sobre el futbol del futur / Pixabay