Lamine Yamal no va tenir la nit somiada per estrenar el dorsal '10' de la selecció espanyola. L'estrella del Barça va ser un dels homes destacats del partit que va enfrontar aquest dissabte Espanya contra Dinamarca (1-0), però la seva figura ha passat a copar més portades després del xiulet final que durant l'enfrontament.

El cas és que l'extrem blaugrana va abandonar l'estadi Enrique Roca de Múrcia coixejant i, a l'espera de més proves durant aquest diumenge, és dubte per al partit d'aquest dimarts dels de Luis de la Fuente contra Sèrbia. Tot, fruit de 'l'estratègia' de la parella de ball de Lamine Yamal durant el partit, i és que Victor Kristiansen, carriler de 21 anys del Leicester City, tenia pensat tractar de neutralitzar el jove extrem espanyol a partir del contacte físic, legal o il·legal.

Lamine Yamal España / Foto: @SEFutbol
Lamine Yamal, durant el partit entre Espanya i Dinamarca / Foto: @SEFutbol

Victor Kristiansen, sobre les seves reiterades puntades a Lamine Yamal: "És simplement dir 'escolta, jo també estic en la lluita', no et tinc por'"

Tant Kristiansen, com Victor Nelsson en la seva cobertura, es van dedicar a marcar Lamine Yamal des d'un bon inici a base de puntades de peu. El futbolista del Barça va ser dels qui més va intentar trencar un empat inicial que no es va moure del marcador fins al minut 82. Fruit d'aquesta insistència, Lamine Yamal va rebre fins al carnet d'identitat.

Kristiansen, en una entrevista post-partit que va concedir al mitjà danès Ekstra Bladet, va reconèixer haver premeditat aquest brut estil de joc per defensar l'estrella blaugrana. El jugador del Leicester va explicar que "sempre és difícil definir criteris d'èxit quan t'enfrontes a un extrem hàbil, perquè pots guanyar tots els duels durant 89 minuts i després pot marcar al final, i després serà el mateix", però va deixar clar que una manera per tractar de minvar la figura d'un futbolista com Lamine Yamal és la de buscar el contacte físic: "És simplement dir 'escolta, jo també estic a la baralla', no et tinc por'".

Victor Nelsson entrada Lamine Yamal España Dinamarca / Foto: EFE
Victor Nelsson, realitzant una entrada sobre Lamine Yamal / Foto: EFE

Al minut 85', després de comprar molts números per fer-ho, l'àrbitre eslovac Ivan Kruzliak li va mostrar la targeta groga. El seu homònim, Victor Nelsson, qui també va contribuir al fet que Lamine Yamal marxés del partit coix, també va acabar el partit amonestat, encara que per una acció que no va tenir al '10' espanyol com a protagonista. Val a dir, a més a més, que la 'defensa específica' per titllar-la d'alguna manera, dels danesos sobre Lamine Yamal, es va acarnissar en els minuts finals de partit i De la Fuente no el va substituir fins al 90+3'.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!