El Barça ha recuperat sensacions a Vila-real, on ha presentat una de les seves millors cares d'aquesta temporada. Quina pena que la Lliga Santander estigui més que complicada, perquè l'equip blaugrana ha fet un partit rodó en el qual ha destacat el trident (1-4).

El Barça del trident

El Barça és una muntanya russa de futbol i de resultats. Portava uns partits amb dificultats per marcar, un joc pèssim i defensivament com un gelat en ple estiu. Però a l'Estadi de la Ceràmica ha recuperat l'olfacte golejador, un futbol més actiu, tot i que encara s'ha desfet en posicions defensives.

I per fi es pot dir que funciona el gran trident d'aquesta temporada. Quique Setién ha tornat a apostar per Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann a dalt, i la connexió aquesta vegada sí ha estat bona.

leo messi vila real barca EFE

Leo Messi envoltat de jugadors del Vila-real

Com sempre, sense sorpreses, quan la pilota passava per Messi tot agafava un aire diferent. El joc era més viu, els companys d'equip tenien més opcions de rebre en posicions ofensives i el rival s'empetitia. I també ha ajudat que tot just al minut 4 de joc Pau Torres es fes un autogol.

La maquinaria blaugrana semblava que carburava fins que al 14 Gerard Moreno ha empatat amb un gol que, novament, ha deixat retratada la lenta defensa del Barça.

moreno pique vila real barca EFE

Gerard Moreno i Piqué just abans del gol del Vila-real

El dia de Griezmann...

Però al mal temps, bona cara. Almenys avui sí. Girezmann, si des del retorn a la competició postconfinament ha estat un fantasma amb potes, aquesta vegada s'ha tret la manta. Messi i Suárez l'han vist en condicions de poder-se unir a la societat i ha estat un festival.

Al minut 20, gol de Luis Suárez, amb assistència de Messi. I just abans del descans golàs de vaselina de Griezmann amb nova assistència del '10'. El Barça ha aprofitat que el Vila-real ha apostat per ser atrevit, ofensiu, i que deixés espai per córrer.

celebracio messi griezmann vila real barca EFE

Messi i Griezmann celebrant un gol

I amb espais el Barça ha estat demolidor. L'equip s'ha posat en mode piconadora davant d'un Vila-real que al descans ja ha vist que no podria fer res. Segurament ha estat el millor partit de Griezmann de blaugrana.

... i el dia del Barça

Però és que la cosa no ha acabat aquí i amb l'entrada de Riqui Puig, Rakitic, Ansu Fati i Braithwaite, a banda d'Araujo en el tram final, el Barça ha posat una marxa més. L'última mitja hora de partit ha estat un festival d'ocasions culers. Messi liderant, i fins i tot marcant a falta de vint minuts per al final, però el VAR ha aparegut per treure-li el gol per un fora de joc previ. Ansu Fati ha fet justícia tancant la golejada just abans del final.

celebracio griezmann messi vila real barca EFE

Messi i Griezmann abraçant-se

La justícia s'ha vist a l'Estadi de la Ceràmica, cosa que no passa el mateix en d'altres camps. I també s'ha de dir que aquest Barça sí que opta a guanyar la Lliga. Quina pena que ja s'hagi mig perdut en jornades anteriors.

El Barça continua sent segon classificat, a quatre punts del Reial Madrid, i a l'espera que els blancs punxin per partida doble. Queden dues setmanes i quatre jornades per acabar la competició. El Barça manté l'esperança.