La selecció espanyola ja coneix la seva parella de ball per a la final de l'Eurocopa del pròxim diumenge. Serà l'Anglaterra de Gareth Southgate, que ha derrotat a la selecció dels Països Baixos (1-2). Malgrat firmar un partit intermitent, amb poques fases de joc brillant, el combinat anglès ha estat capaç de remuntar la diana inicial de Xavi Simons gràcies a un gol de penal de Harry Kane trobat al primer temps i un d'Ollie Watkins al temps de descompte. Així doncs, Anglaterra s'ha tornat a aliar amb l'èpica per accedir a la seva segona final de l'Eurocopa consecutiva. Fa 3 anys va perdre davant Itàlia als penals i ara tindrà una nova opció d'aixecar la seva primera Eurocopa de la història.

Inici frenètic a Dortmund

Després d'un inici molt intens, en què ambdós equips han saltat al terreny de joc amb molta energia, intentant dominar el partit a través de la pilota, Xavi Simons ha recollit tots els focus de les càmeres amb una diana espectacular que deixava gelada tota la parròquia anglesa desplaçada fins al Signal Iduna Park de Dortmund (1-0, min.7). El futbolista format a la Masia ha conclòs una breu jugada individual amb un vigorós xut creuat des de fora de l'àrea que avançava l'equip de Ronald Koeman en el marcador en només 7 minuts.

Xavi Simons celebracio gol Eurocopa EFE
Xavi Simons celebra el gol amb què ha obert la llauna / Foto: EFE

L'inici dels Països Baixos ha estat immillorable, però l'alegria per als neerlandesos ha durat poc. Només 11 minuts més tard del gol, l'àrbitre Felix Zwayer, després d'una revisió al VAR, ha assenyalat un clar penal que Harry Kane ha transformat sense passar-se nerviós. Xut ras creuat que Bart Verbruggen no ha pogut aturar malgrat endevinar el costat (1-1, min. 18). El capità anglès ja havia deixat la seva empremta a la semifinal i el seu equip volia aprofitar aquesta diana per consolidar-se com el clar dominador del duel.

I així ha estat. Perquè arran d'aquest gol, el matx s'ha desenvolupat prop de la porteria neerlandesa. Els homes de Ronad Koeman intentava apagar el foc amb una defensa replegada, però les ocasions eren d'Anglaterra. De fet, al minut 22 només pocs centímetres han evitat el segon gol britànic. Phil Foden ha finalitzat una jugada coral espectacular amb un tebi xut ras que Dumfries ha rebutjat a la línia de gol. I les notícies negatives no s'han aturat per als Països Baixos, ja que al minut 35 ha perdut Memphis per lesió, que ha estat substituït per Veerrman, un migcampista. Amb aquest canvi, Xavi Simons ha passat a ocupar un lloc més avançat, amb Malen jugant de '9'. Aquesta substitució no ha virat el rumb de partit. Anglaterra ha continuat manant, però la resistència neerlandesa ha estat suficient per finalitzar els primers 45 minuts en empat.

Harry Kane chute penati Eurocopa EFE
Harry Kane executa el penal a la perfecció / Foto: EFE

Baixa el ritme, però Watkins porta Anglaterra a la final 'in extremis'

En l'inici de la segona part, l'equip que ha gaudit de la possessió de la pilota ha tornat a ser Anglaterra. Ara bé, a diferència del primer temps, ja no era capaç de generar ocasions de gol amb assiduïtat. El ritme era molt més baix i això s'ha traduït en un context de partit sense quasi intercanvis. Les dues seleccions estaven còmodes amb els seus respectis papers i el temps avançava sense cap emoció. L'únic sobresalt ha arribat prop del minut 70, quan Virgil Van Dijk, a la sortida d'una falta lateral, ha obligat a Pickford a exhibir la seva millor versió, aturant una rematada que entrava directe al fons de la xarxa.

I 10 minuts més tard ha arribat la rèplica de la selecció anglesa. Bukayo Saka ha pogut trobar el gol després d'una gran centrada de Walker, però la diana ha estat anul·lada per un fora de joc previ del lateral del Manchester City. El duel estava destinat a acabar a la pròrroga, això no obstant, quan faltava un minut per al final del temps reglamentari, Ollie Watkins ha recollit una pilota dintre de l'àrea i, amb una finalització a la mitja volta, ha anotat un gol que deixava els Països Baixos sense marge de resposta. Finalment, Anglaterra ha aguantat el temps de descompte i s'ha classificat per a la seva segona final de l'Eurocopa consecutiva.