Dani Anglada i el seu vaixell Lady han estat els protagonistes absoluts al Club Patí Vela Barcelona, durant la presentació del projecte 'Yes we sail'. El regatista ha donat a conèixer la seva pionera creació per empoderar les persones amb discapacitat visual en la navegació a vela, sent una proposta que s'ha donat a conèixer en el marc de la Copa Amèrica de vela i amb el CEO de l'America's Cup Event i de l'Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, com a mestre de cerimònies.

El projecte de més futur de Dani Anglada

Dani Anglada, emocionat i il·lusionat al mateix temps, ha reconegut que el seu projecte 'Yes we sail' "ve com a reivindicació del si podem, si hi som, si estem i si volem". A més, ha explicat que és una idea que neix per "aportar totes aquelles solucions a la nàutica, inicialment a la visual, però ho obrirem a totes les discapacitats". Per tant, sense sentir-se com un superheroi, tal com ell ho ha volgut definir, però que a ell l'ha ajudat "a sortir del pou".

Dani Anglada Copa América vela / Foto: Bernat Aguilar
Dani Anglada parlant durant l'acte / Foto: Bernat Aguilar

Després d'una vida dedicada al mar, Dani Anglada va perdre la vista al 2018, però la lluita ha estat constant, a través de la Fundació Isidre Esteve, amb el seu fundador fent-se veure a l'acte a la Platja del Somorrostro, com també de l'ONCE. I des del dia que va tornar a navegar i que va sentir-se novament viu, Anglada va pensar que "ho havia de compartir".

Si li van dir que "no deixis de lluitar mai pels teus somnis", aquest és el seu somni fet realitat. "És una cosa que serà per a tothom", afegeix Anglada. I a partir d'ara ja es pot dir que un invident pot navegar en un patí català per a dues persones. Anglada també ha explicat que ha estat recolzat pel desenvolupament tecnològic de fons, creant un protocol per a invidents que ja és vàlid, i amb projecció global.

Lady Dani Anglada Pati Catala Copa América vela / Foto: Bernat Aguilar
El patí Lady al Club Patí Vela Barcelona / Foto: Bernat Aguilar

La passió de canviar el món de la vela

A tot això, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha detallat que si "has de trobar una passió a la teva vida, el patí és això". I també ha afegit que el Dani Anglada "obre camí i estela" per a les persones cegues que ara poden tenir una nova passió al mar. Més o menys el mateix que ha dit que Dani Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb qui s'ha col·laborat el projecte: "L'objectiu és fer avançar la tecnologia i la posa al nivell del país, però també al nivell de les persones discapacitades".

I Grant Dalton ha volgut complementar les paraules dient que "el Dani és una inspiració per a tots nosaltres" i que en certa manera "t'estàs convertint en un heroi". El CEO de la Copa Amèrica de vela creu que el Dani Anglada "està canviant el món de la vela per a les persones amb discapacitat visual".

Gerard Esteva Copa América vela / Foto: Bernat Aguilar
Gerard Esteva parlant durant l'acte / Foto: Bernat Aguilar

Objectiu: Brisbane 2032

Però això no ha estat tot, ja que el mateix Dani Anglada ha explicat els tres ambiciosos objectius que es posa a partir d'ara. El primer d'ells és fer la volta a l'Illa de Wight, al sud d'Anglaterra, on al 1851 es va fer per primer cop la Copa de les 100 guinees, com era coneguda la Copa Amèrica als seus inicis. En segon lloc vol competir al Bol d'Or Mirabaud, al llag Lemán de Ginebra. Dos reptes de cara al 2025, però per al 2024 deixarà la seva petjada navegant amb el patí Lady els dies 19 i 20 d'octubre en el marc de la Copa Amèrica per les aigües barcelonines.

Però el projecte més ambiciós i la gran feina que té Dani Anglada i el seu equip pel davant és aconseguir que la vela torni a ser un esport als Jocs Paralímpics. Enguany a París no serà protagonista, com tampoc ho va ser a Tòquio ni ho serà al 2028 a Los Angeles. La intenció és lluitar perquè la vela adaptada pugui tornar a ser olímpica, i el nou lema és 'Sailing Back to Brisbane 2032'.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!