🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.


Esport, moda, actualitat, ciència, salut, curiositats. Tens revistes per muntar un quiosc? És comprensible, les revistes són un bon entreteniment, aporten nous coneixements i fins i tot poden servir de font d'inspiració per a qualsevol projecte. El problema és que en rares ocasions es tornen a llegir, i si s'acumulen, l'espai a casa es redueix i molesten més que aporten. A més, si no vols deixar-les al contenidor blau, a la nostra secció GreeN t'expliquem 5 nous usos que pots donar-lo a les teves revistes velles, perquè ens agrada generar consciencia i ens importa l'impacte negatiu que té el paper en el medi ambient.

🥚 5 motius pels quals mai no hauries de llençar els cartrons d'ous
 

♻️ Com fer cortines al·lucinants amb taps reciclats, ni t'imagines com de bé que queda
 

El procés de fabricació, distribució i consum del paper implica la sobreexplotació de recursos naturals que deixen una important empremta de carboni. Per cada quilo de paper fabricat s'emeten al voltant de 3.3 kg de CO2!

Segons dades registrades per Enviromentental Paper Network, el consum de paper està incrementant nivell global, excedint-se a 400 milions de tones a l'any.

Encara que Espanya se situa entre els països més eficients del món i reciclem el 71% del paper que consumim, podem millorar aquesta taxa donant-li un nou ús al paper. Perquè el millor residu és el que no es genera.

 

5 nous usos al·lucinants per tornar-li la vida a les teves revistes velles

Sabies que les revistes a tot color i de paper setinat no són reciclades i contaminen tant com un vol comercial?

L'Agència Francesa per al Medi Ambient i Control de l'Energia ha confirmat que si compres el diari en paper amb les seves revistes de suplement els 7 dies de la setmana i, després de llegir-ho tot, el llences a les escombraries, a l'any hauràs generat una tona de CO₂, el mateix que un vol comercial de mitja hora. Millor si no deixes cap rastre i li dones un nou ús a les teves revistes. Mira quines idees!

 

1. Sotagots

Convidats a casa? Sorprèn-los amb uns sotagots reciclats amb paper de revista. Només necessites revistes, tisores o cúter, goma d'enganxar en aerosol, un clip de metall i ganes de crear. Tria millor les pàgines d'anuncis per crear combinacions de colors interessants. És tan fàcil com enrotllar i enrotllar tires de paper fins a fer diversos cercles que aniràs segellant amb l'adhesiu. I no només cercles, val qualsevol forma geomètrica que li vulguis donar.

 

2. Empaperat

Si tens un racó que li fa falta una mà de pintura o són parets blanques sense gràcia, dona-li un toc de color empaperant amb un collage de revistes. Pots crear composicions de tots els gustos: animals, moda, viatges. Com més acolorit, millor. L'únic que necessites són unes tisores, una guillotina de paper o regla i cúter per eliminar les vores irregulars dels fulls de revista que hagis tallat. Brotxa o corró i cola rebaixada amb aigua. A posar en marxa la creativitat!

 

3. Taula de revistes

Fes-te una taula maquíssima de revistes enrotllades. Ajunta totes les revistes velles que puguis, enrotlla-les amb cinta adhesiva, ajusta-les amb un cinturó vell i amb goma d'enganxar i un tauler rodó de vidre, aconseguiràs una tauleta de lectura que serà fantasia pura.

 

4. Llaços de regal

Venen els regals de Nadal per a tota la família i amb ells la despesa de paper de regal i llaços. I si aquest any emboliques els regals ajuntant fulls de revista i el completes amb uns llaços boniquíssims DIY? Mira què fàcil!

 

5. Flors per sempre

Alegra el teu centre de taula amb unes flors de paper de revista. Et duraran per sempre! Al·lucinaràs amb el realisme que li donaran les tisores de capes múltiples. Aquí tens el pas a pas.

 

I la cosa no té per què acabar aquí, pensa en tot el que pots crear si fas paper maixé amb els fulls de revista. El límit el poses tu. Donant-li una segona oportunitat al que no utilitzes, generes menys residus, tu gaudeixes d'una cosa creada per tu i el planeta t'ho agraeix.

Recorda que, les revistes, com més setinats siguin els fulls, menys ecològiques són, ja que estan fetes de paper verge i amb tinta que acaba contaminant el mar si no les reciclen. Si compres revistes, dona-li un nou ús o opta per aquelles que utilitzen paper reciclat per a la seva publicació.

📜 Com fer paper reciclat a casa aprofitant tot aquest paper que llences a les escombraries